Είναι το κατοικίδιό σας ευτυχισμένο; 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε τα κατοικίδιά μας χαρούμενα και υγιή, και το να γνωρίζουμε τα σημάδια ενός χαρούμενου κατοικίδιου είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουν έτσι. Αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι τα ζώα δεν είναι ικανά να συγκινηθούν, τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι άνθρωποι, οι αναδυόμενες έρευνες δείχνουν ότι ορισμένα ζώα -όπως οι γάτες και οι σκύλοι- μοιράζονται συμπεριφορικές και φυσιολογικές ομοιότητες με τους ανθρώπους όταν εκφράζουν συναισθήματα.

Επιπλέον, το να γνωρίζουμε τα σημάδια ενός χαρούμενου κατοικίδιου μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα ποια σημάδια πρέπει να αναζητήσουμε για να εξασφαλίσουμε τη συνεχή ευδαιμονία τους.

Pet Happy

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα Προγράμματα Συνεργατών. Προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτά μας παρέχουν ένα μέσο για να κερδίσουμε χρεώσεις με σύνδεση σε αυτούς τους συνδεδεμένους ιστότοπους χωρίς κόστος για εσάς. Ως συνεργάτες της Amazon, κερδίζουμε από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ελέγξτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου Αποκάλυψης. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε να κρατήσετε το κατοικίδιό σας ευτυχισμένο

Έχουμε μια βαθιά και χαρούμενη σχέση με τα κατοικίδιά μας. Ναι, σημαίνει πολλή δουλειά, αλλά η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο. Παρόλα αυτά, ξέρουμε πώς να κρατάμε τα κατοικίδιά μας χαρούμενα; Εξάλλου, τα κατοικίδιά μας εργάζονται σκληρά για να παραμείνουν συνδεδεμένα μαζί μας και να παρέχουν άνευ όρων αγάπη και εκτίμηση.

Για παράδειγμα, μια κατοικίδιο γάτα ή σκύλος μπορεί να δώσει μόνο υποδείξεις για τα συναισθήματά τους μέσω της συμπεριφοράς και της γλώσσας του σώματος. Αλλά, για έναν ιδιοκτήτη κατοικίδιου που θέλει να μοιραστεί το κατοικίδιό του μια ευτυχισμένη ζωή, αυτές οι ενδείξεις έχουν εξίσου σημασία. Το να κρατάτε το κατοικίδιό σας χαρούμενο σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε τα σημάδια και τι πρέπει να αναζητήσετε για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνουν έτσι.

Επιπλέον, ως γονέας κατοικίδιου που θέλει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ αυτού που θέλει ή χρειάζεται το κατοικίδιό του. Φυσικά, αυτές οι ενδείξεις σημαίνουν πολλά. Και η ανακάλυψη αυτών των ενδείξεων για το πώς εκφράζονται είναι ακόμη πιο κρίσιμο. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να είστε παρατηρητικοί και συντονισμένοι με αυτό που προσπαθεί να μεταδώσει το ζώο.

Κοιτάτε ποτέ το κατοικίδιό σας και αναρωτιέστε αν φαίνονται χαρούμενα; Αν ναι, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να καταλάβετε εάν είστε ή όχι η γάτα ή ο σκύλος είναι υγιής. Και με μια διάθεση που δείχνει ότι είναι τόσο χαρούμενοι που είναι μαζί σας όσο είστε εσείς μαζί τους.

Ως ιδιοκτήτης σκύλου, είναι η πρώτη μου προτεραιότητα να κρατήσω τον Όλιβερ όσο το δυνατόν πιο χαρούμενο. Αλλά, το πιο σημαντικό, να ψάξει για δείκτες για να με ενημερώσει αν δεν είναι. Μετά από μερικά χρόνια συμβίωσης, είναι εύκολο να καταλάβεις αν δεν νιώθει καλά ή χρειάζεται επιπλέον προσοχή.

Pet Happy

Σημάδια ότι ο σκύλος σας είναι χαρούμενος

Τα σκυλιά μπορούν να εκφράσουν τις διαθέσεις εύκολα και ειδικά όταν έχουν καλή διάθεση. Γίνονται παιχνιδιάρικα και ενθουσιάζονται όταν τους δίνετε μια λιχουδιά ή την προσαρμόζετε κολάρα martingale πριν έρθει η ώρα για βόλτα. Μπορεί να κουνήσουν την ουρά τους, να χοροπηδούν πάνω-κάτω ή να σας χαρίσουν ένα πλατύ χαμόγελο. Εκτός από αυτές τις αντιδράσεις, εδώ είναι άλλα σημάδια ενός χαρούμενου σκύλου:

1 – Μια κουνημένη ουρά

Όταν ο σκύλος σας είναι χαρούμενος, θα το δείξει μέσα από το σώμα του. Επιπλέον, θα πάρουν μια πιο χαλαρή στάση και μερικές φορές θα κουνήσουν την ουρά τους. Ενώ κάθε φυλή θα έχει διαφορετικό τρόπο να εκφράζει πόσο χαρούμενος είναι που είναι γύρω σας, πολλά σκυλιά το κάνουν συχνά μέσω της ανασηκωμένης θέσης της ουράς. Αλλά κατοικίδιο ευτυχισμένο

Ωστόσο, μια πολύ ψηλή ουρά μπορεί να υποδηλώνει ταραγμένο ή υπερδιεγερμένο κουτάβι. Εάν η ουρά τους φαίνεται τοποθετημένη κάτω από το σώμα τους, αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι ο σκύλος σας φαίνεται φοβισμένος, ενώ μια ουρά που κυματίζει σφιχτά μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης. Τούτου λεχθέντος, προσπαθήστε να διαπιστώσετε τη διαφορά μεταξύ μιας κουνημένης, χαρούμενης ουράς και μιας ουράς που κινείται για να επικοινωνήσει τη νευρικότητα ή την ταραχή.

2 – Μια χαμογελαστή εμφάνιση

Μερικές φορές, μερικά σκυλιά μπορεί να φαίνονται χαρούμενα χαμογελώντας ή ό,τι φαίνεται. Ομοίως, μπορούν να εμφανιστούν με απαλά ανοιχτά στόματα με αναποδογυρισμένες γωνίες. Αλλά μην μπερδεύετε αυτό το ζώδιο με το λαχάνιασμα με ανοιχτό στόμα, που δείχνει ότι ο σκύλος σας μπορεί να αισθάνεται άγχος ή υπερθέρμανση.

Ενώ μπορεί να φαίνεται σαν το δικό μας τα σκυλιά χαμογελούν, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι οι σκύλοι μπορούν να χρησιμοποιούν τους μύες του προσώπου τους όπως οι άνθρωποι όταν εκφράζουν συναισθήματα. Συνήθως, μια μαλακή οθόνη με ανοιχτό στόμα μπορεί να σημαίνει ότι ο σκύλος σας αισθάνεται άνετα και χαλαρά. Αλλά, φυσικά, για να κρατήσετε το κατοικίδιό σας χαρούμενο, δεν χρειάζεται να χαμογελά.

3 – Ενθουσιασμένος χορός

Τα εκφραστικά σκυλιά δεν θα συγκρατήσουν τη χαρά τους και είτε αναπηδούν είτε πηδούν από τη μια πλευρά στην άλλη. Επιπλέον, αυτή είναι μια συνηθισμένη αντίδραση από έναν σκύλο που βλέπει τα αγαπημένα του άτομα. Μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι ο σκύλος σας είναι ενθουσιασμένος που σας βλέπει να επιστρέφετε στο σπίτι και είναι έτοιμος να παίξει και να πάρει λίγη στοργή.

Κατά καιρούς, το κανίς μου Όλιβερ χορεύει όταν θέλει προσοχή, λιχουδιά ή να φάει ή θέλει να παίξει. Συνήθως χορεύει όταν φαίνεται χαρούμενος ή ενθουσιασμένος και είναι πάντα αξιολάτρευτο. Αλλά, αν ο σκύλος σας δεν χορεύει, δεν σημαίνει ότι δεν νιώθει χαρούμενος. Το να κρατάτε το κατοικίδιό σας χαρούμενο είναι πολύ πιο πέρα ​​από έναν χαρούμενο χορό.

4 – Υγιεινή όρεξη

Εάν ο σκύλος σας είναι χαρούμενος και καλά, έχει την τάση να έχει καλή όρεξη. Είναι πιθανό να τελειώσουν τα γεύματά τους και να είναι πρόθυμοι να λάβουν λιχουδιές. Αντίθετα, αν ενδιαφέρονται λιγότερο για το φαγητό τους, ακόμα κι αν δεν αλλάξετε τη διατροφή τους, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι δυστυχίας ή πιθανής ασθένειας. Για να διασφαλίσετε ότι θα κρατάτε το κατοικίδιό σας χαρούμενο, πηγαίνετε πάντα στον κτηνίατρο εάν αλλάξουν οι διατροφικές του συνήθειες.

5 – Κρατήστε το κατοικίδιό σας ευχαριστημένο με την άσκηση

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της άσκησης στους ενήλικες και εξίσου στα κατοικίδιά μας. Για να κρατήσετε το κατοικίδιό σας χαρούμενο, πρέπει να το πάρετε για μεγάλες βόλτες και χρόνο παιχνιδιού. Και γεμίστε τη ζωή τους με διασκεδαστικά παιχνίδια και κοινωνική αλληλεπίδραση με άλλα κατοικίδια. Η άσκηση θα τους κρατήσει υγιείς και είναι καλό για κάθε κατοικίδιο ζώο που έχετε.

Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε όλη μέρα και το κατοικίδιό σας είναι μόνο του, αφήστε το να ασχολείται με παιχνίδια και μασώμενα. Μπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε μαζί τους μέσω α οθόνη κατοικίδιων ζώων για να εξασφαλίσουν ότι αισθάνονται ασφαλείς και ευτυχισμένοι. Και μπορείτε να τους δώσετε μια λιχουδιά και μέσω της οθόνης. Χρησιμοποιώ ένα για να παρακολουθώ τον Όλιβερ όταν είμαι έξω και του αρέσει να επικοινωνεί μαζί μου, ειδικά όταν του λέω να παίξει με τα παιχνίδια του.

Κάμερα Furbo 360° Dog Περιστρεφόμενη ευρυγώνια κάμερα κατοικίδιων με προβολή 360° με πέταγμα λιχουδιάς

Σημάδια ότι η γάτα σας είναι σε καλή διάθεση και ευτυχισμένη

Σε σύγκριση με τους σκύλους, οι γάτες είναι πιο συγκρατημένες όταν δείχνουν τα συναισθήματά τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ποτέ χαρούμενοι που είναι κοντά σας. Ως ιδιοκτήτης γάτας, το κλειδί είναι να είστε πιο προσεκτικοί σχετικά με το πώς συμπεριφέρεται η γάτα σας. Εδώ είναι μερικά σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας είναι χαρούμενη και ικανοποιημένη:

6 – Γουργούρισμα

Μια γάτα που γουργουρίζει δείχνει ότι είναι χαρούμενη, ειδικά αν φαίνεται χαλαρή ή άνετα κουλουριασμένη δίπλα σας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ήχος του γουργουρίσματος μπορεί να είναι ο τρόπος τους για να επικοινωνούν τη δυσφορία ή να καταπραΰνουν τον εαυτό τους σε οδυνηρές καταστάσεις. Ως εκ τούτου, σκεφτείτε τις συνθήκες όταν ακούτε ένα γατάκι που γουργουρίζει, όπως αν το βρείτε τραυματισμένο.

Τις περισσότερες φορές, η γάτα σας γουργουρίζει όταν είναι χαρούμενη ή χαλαρή ή όταν κάποιος τη χαϊδεύει. Συνήθως, οι γάτες χρησιμοποιούν ήχους γουργουρίσματος για να μεταδώσουν άλλα συναισθήματα και ανάγκες. Για παράδειγμα, μπορεί επίσης να υποδηλώνει πείνα ή επιθυμία για παιχνίδι. Μπορείτε να εξισώσετε το γουργούρισμα με το πιπίλισμα του αντίχειρα στους ανθρώπους. Επιπλέον, οι γάτες θα γουργουρίζουν όταν πονάνε ή στενοχωριούνται.

7 – Ζύμωμα

Εκτός από τον ήχο που κάνει η κατοικίδιο γάτα σας, μπορεί να μπορείτε να πείτε ότι είναι χαρούμενη με τις πράξεις της. Για παράδειγμα, μπορούν να ζυμώσουν ή να «φτιάξουν μπισκότα» με τα πόδια τους όταν βρίσκονται κοντά σε κάποιον που τους αρέσει. Μπορεί να κάνουν αυτή την κίνηση σε μια κουβέρτα, σε κάτι απαλό ή στα αγαπημένα τους άτομα. Ανεξάρτητα από το τι ζυμώνουν, αυτή η ενέργεια μπορεί να υποδηλώνει σημάδι ικανοποίησης της γάτας και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα διατηρήσετε το κατοικίδιό σας χαρούμενο.

κατοικίδιο χαρούμενο

8 – Μια παιχνιδιάρικη συμπεριφορά

Οι χαρούμενες γάτες τείνουν να είναι πολύ παιχνιδιάρικες, ειδικά ως γατάκια. Μπορούν να παίξουν ανεξάρτητα κυνηγώντας ένα ποντίκι-παιχνίδι ή πιάνοντας ένα κρεμασμένο αντικείμενο. Μπορεί επίσης να τους αρέσει να παίζουν μαζί σας. Ανεξάρτητα από το πώς η κατοικίδιο γάτα σας προτιμά να διασκεδάζει, να είστε σίγουροι ότι η παιχνιδιάρικη συμπεριφορά της είναι σημάδι ότι είναι πολύ χαρούμενη που είναι κοντά σας.

9 – Χρήση του κουτιού απορριμμάτων τους για να κρατήσετε το κατοικίδιό σας ευτυχισμένο

Η καθημερινότητά τους σας λέει αν μια γάτα είναι χαρούμενη και υγιής. Για παράδειγμα, τα γατάκια με υγιείς και χαρούμενες διαθέσεις συνήθως δεν θα έχουν πρόβλημα να χρησιμοποιούν τακτικά το κουτί απορριμμάτων τους. Αλλά μια γάτα μπορεί να δείξει το άγχος της ουρώντας ή αφοδεύοντας σε μέρη που δεν θα έπρεπε.

Τούτου λεχθέντος, εάν παρατηρήσετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας δεν χρησιμοποιεί συχνά το κουτί απορριμμάτων του ή το αποφεύγει εντελώς, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είναι δυστυχισμένο ή άρρωστο. Επιπλέον, μπορεί να πρέπει να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας, τον εκπαιδευτή ή τον συμπεριφοριστή κατοικίδιων ζώων. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε α καλό κουτί απορριμμάτων χωρίς χάος για να νιώθουν χαρούμενοι και άνετα.

κατοικίδιο χαρούμενο

10 – Παιχνίδια για γάτες, λιχουδιές και μια καλή θέση για ξύσιμο

Φυσικά, οι γάτες χρειάζονται πράγματα όπως παιχνίδια, λιχουδιές και ένα αγαθό Πύργος γάτας με αιώρα και γρατσουνιές για να τους κρατήσει ευτυχισμένους. Όπως τα σκυλιά, χρειάζονται ψυχαγωγία για να μείνουν μακριά από μπελάδες και απασχολήσεις. Η γάτα σας χρειάζεται επίσης άσκηση, γι’ αυτό φροντίστε να παίζετε μαζί της καθημερινά.

Κρατώντας το κατοικίδιό σας ευτυχισμένο

Η κατανόηση του εάν το κατοικίδιο ζώο σας είναι χαρούμενο είναι ένα ζήτημα που πρέπει να προσέχετε τη διάθεσή του και τη γενική του υγεία. Αλλά, δυστυχώς, η προθυμία τους να εκφράσουν θετικά συναισθήματα μπορεί επίσης να σας οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα, όπως το αν είναι άρρωστοι. Κρατήστε λοιπόν έναν παλμό για το αν ο σκύλος ή η γάτα σας φαίνονται χαρούμενοι που είναι κοντά σας παρατηρώντας τα σημάδια που αναφέρονται παραπάνω και κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου για να διατηρήσετε αυτή την πολύτιμη ευτυχία.

Μην ξεχάσετε να καρφιτσώσετε την έμπνευσή σας!

Είναι το κατοικίδιό σας χαρούμενο 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε - Sassy Townhouse Living
Δώρα για τους λάτρεις των κατοικίδιων

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε μοναδικά δώρα για τους λάτρεις των κατοικίδιων, αλλά εκεί το κάνουμε εύκολο. Όλοι αγαπάμε τα μωρά μας και αξίζουν το καλύτερο! Και επειδή δεν ζητούν πολλά εκτός από αγάπη, φαγητό, στέγη και καλή περιποίηση, είναι διασκεδαστικό να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας ως υπενθύμιση του πόσο τους αγαπάμε.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply