Μπορείτε να καταθέσετε μετρητά σε ένα ΑΤΜ;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Μάλλον έχετε συνηθίσει να βγάζετε χρήματα από ένα ΑΤΜ. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε επίσης να καταθέσετε χρήματα στο μηχάνημα.

Μερικές φορές δεν είναι βολικό να καταθέσετε τα μετρητά σας σε ένα υποκατάστημα τράπεζας. Ίσως μένετε πολύ μακριά από ένα ή δεν μπορείτε να βρείτε τον χρόνο να πάτε τις κανονικές ώρες των τραπεζιτών. Εάν συμβαίνει αυτό, ενδέχεται να μπορείτε να καταθέσετε μετρητά σε ένα ΑΤΜ.

Θα εξετάσουμε τον τρόπο κατάθεσης μετρητών σε ένα ΑΤΜ και τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν το κάνετε.Μπορείτε να καταθέσετε μετρητά σε ένα ΑΤΜ;

Ναι, είναι δυνατή η κατάθεση μετρητών σε ΑΤΜ. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα ΑΤΜ εξοπλισμένα για να δέχονται μετρητά και γενικά μπορείτε να καταθέσετε μετρητά μόνο σε ΑΤΜ που ανήκει ή σε συνεργασία με την τράπεζα ή την πιστωτική σας ένωση. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε περιορισμούς στο πόσα μπορείτε να καταθέσετε.

Επιτρέπει η τράπεζά μου καταθέσεις μετρητών σε ΑΤΜ;

Οι πιθανότητες είναι, ναι, η τράπεζά σας επιτρέπει καταθέσεις στα ΑΤΜ της. Πολλές τράπεζες και πιστωτικές ενώσεις προσφέρουν ΑΤΜ εξοπλισμένα για να χειρίζονται καταθέσεις μετρητών (συχνά μπορείτε να καταθέσετε και επιταγές). Ωστόσο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το μεμονωμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας για να βεβαιωθείτε.

Και ακόμα κι αν η τράπεζά σας τα δέχεται, δεν είναι όλα τα ΑΤΜ εξοπλισμένα για να δέχονται καταθέσεις. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο της τράπεζάς σας για να βρείτε αυτούς που είναι.

Πόσα μετρητά μπορείτε να καταθέσετε σε ένα ΑΤΜ;

Η τράπεζά σας μπορεί να θέσει όρια στο πόσα μετρητά μπορείτε να καταθέσετε σε ένα ΑΤΜ ταυτόχρονα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα όρια είναι εξαιρετικά υψηλά – όπως 10.000 $ – και δεν είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα με αυτά. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις τα όρια μπορεί να είναι χαμηλότερα. Επικοινωνήστε με την ατομική σας τράπεζα για να μάθετε.

Μπορείτε να καταθέσετε μετρητά σε ΑΤΜ που δεν ανήκει στην τράπεζά σας;

Συνήθως όχι, δεν μπορείτε να κάνετε καταθέσεις σε ΑΤΜ που δεν σχετίζονται με την τράπεζά σας. Αυτό διαφέρει από τις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ, όπου συνήθως μπορείτε να βγάλετε χρήματα από ένα ΑΤΜ ακόμα κι αν δεν έχετε λογαριασμό στην τράπεζά του (συνήθως με χρέωση).

Ορισμένες πιστωτικές ενώσεις χρησιμοποιούν κοινόχρηστα ΑΤΜ μέσω του δικτύου ΑΤΜ Co-op. Ενδέχεται να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα ΑΤΜ για να κάνετε καταθέσεις, αλλά θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με την πιστωτική σας ένωση για να είστε σίγουροι.

Μάθετε περισσότερα: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πιστωτικής ένωσης και τράπεζας;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να είναι διαθέσιμη η κατάθεσή μου στο ATM;

Αυτό θα διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι καταθέσεις μετρητών σας είναι διαθέσιμες για χρήση άμεσα ή μέχρι το τέλος της ημέρας. Σε άλλες, μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε ημέρες για να είναι διαθέσιμα τα χρήματά σας. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας για να μάθετε τις πολιτικές της.

Πώς να καταθέσετε μετρητά σε ένα ΑΤΜ

Ο τρόπος κατάθεσης μετρητών σε ένα ΑΤΜ μπορεί να διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα, αλλά οι περισσότερες αρχές είναι οι ίδιες.

  1. Βρείτε ένα ΑΤΜ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ή τον ιστότοπο της τράπεζάς σας για να βρείτε ένα ΑΤΜ που σας ταιριάζει. Σε πολλές περιπτώσεις, το εργαλείο εύρεσης ATM θα σας ενημερώσει ποια από αυτά μπορούν να δέχονται καταθέσεις μετρητών.
  2. Πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Χρησιμοποιήστε τη χρεωστική ή την κάρτα ATM και το PIN για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο ΑΤΜ. Στην οθόνη μενού, πιθανότατα θα δείτε μια επιλογή για να κάνετε κατάθεση.
  3. Επιλέξτε τον λογαριασμό στον οποίο θέλετε να καταθέσετε. Ίσως μπορέσετε να καταθέσετε χρήματα στον λογαριασμό όψεως ή ταμιευτηρίου σας.
  4. Εισαγάγετε μετρητά σύμφωνα με την πολιτική της τράπεζάς σας. Η οθόνη του ΑΤΜ θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εισαγωγής των μετρητών που καταθέτετε. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν φάκελο και το δελτίο κατάθεσης, αν και πολλά σύγχρονα ΑΤΜ σας επιτρέπουν να εισάγετε μετρητά απευθείας χωρίς κανένα από τα δύο.
  5. Επαληθεύστε το ποσό της κατάθεσης. Πριν τοποθετήσετε τα μετρητά σας στο ΑΤΜ, μετρήστε τα και φροντίστε να θυμάστε το σύνολο. Το ΑΤΜ θα μετρήσει τους λογαριασμούς που έχετε εισάγει και θα εμφανίσει το σύνολο στην οθόνη. Βεβαιωθείτε ότι αυτός ο αριθμός ταιριάζει με το σύνολο που μετρήσατε. Εάν υπάρχει ασυμφωνία, φροντίστε να το σημειώσετε και να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας.
  6. Πάρτε μια απόδειξη. Το ΑΤΜ θα σας προσφέρει μια απόδειξη με τη συναλλαγή σας. Φροντίστε να το πάρετε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά — όπως το ποσό που εμφανίζεται στον λογαριασμό σας είναι διαφορετικό από αυτό που καταθέσατε.

Πώς να καταθέσετε μετρητά σε μια ηλεκτρονική τράπεζα

Οι τράπεζες μόνο στο διαδίκτυο συνήθως δεν διαθέτουν υποκαταστήματα ή ΑΤΜ, αλλά εξακολουθείτε να μπορείτε να καταθέσετε μετρητά στον λογαριασμό σας. Αυτές οι τράπεζες ενδέχεται να έχουν συνεργασίες με δίκτυα ATM ή λιανοπωλητές που θα δέχονται τα μετρητά σας και θα βεβαιωθούν ότι θα κατατεθούν στο λογαριασμό σας.

Ρωτήστε την τράπεζά σας εάν προσφέρει καταθέσεις μετρητών μέσω οποιωνδήποτε δικτύων ATM ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή ή τον ιστότοπο της τράπεζάς σας για κινητά για να βρείτε τοποθεσίες όπου μπορείτε να καταθέσετε λογαριασμούς.

Εάν η τράπεζά σας μόνο στο διαδίκτυο συνεργάζεται με καταστήματα λιανικής, όπως CVS, Walgreens ή Family Dollar, για τη συλλογή καταθέσεων μετρητών, είναι ελαφρώς διαφορετικό. Θα παρουσιάσετε τη χρεωστική σας κάρτα σε ένα ταμείο και θα του πείτε ότι θέλετε να καταθέσετε μετρητά στον λογαριασμό σας. Θα σύρετε την κάρτα σας και θα παραδώσετε τα χρήματα και σύντομα τα χρήματά σας θα πιστωθούν στον λογαριασμό σας. Είναι πιθανό να πληρώσετε μια μικρή χρέωση (4,95 $ είναι σύνηθες) για την υπηρεσία.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι δεν επιτρέπουν όλες οι διαδικτυακές τράπεζες τις καταθέσεις μετρητών.


Τι έπεται?

Αν και είναι συχνά δυνατό να καταθέσετε μετρητά σε ένα ΑΤΜ, εάν δεν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι χειρισμού των συναλλαγών. Εδώ είναι μερικά.

  • Κατάθεση μετρητών αυτοπροσώπως. Μπορεί να έχετε μεγαλύτερη ηρεμία παραδίδοντας τα σκληρά κερδισμένα δολάρια σας σε έναν άνθρωπο ταμείο αντί να τα τοποθετήσετε σε μια μηχανή. Εάν μπορείτε να φτάσετε στην τράπεζά σας κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας της, μπορεί να έχετε πιο εύκολο χρόνο από το να μπείτε απλά από το να χρησιμοποιήσετε το ΑΤΜ.
  • Χρησιμοποιήστε υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Αντί να δέχεστε μετρητά από φίλους ή μέλη της οικογένειας, μπορείτε να σκεφτείτε να τους ζητήσετε να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή πληρωμών για κινητά, όπως το Venmo, το Zelle ή το PayPal. Χρησιμοποιώντας αυτές τις υπηρεσίες, μπορούν να στείλουν χρήματα απευθείας από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στους δικούς σας, χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξουν μετρητά. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα βολικό για μικρές αγορές ή έξοδα διαχωρισμού.
  • Ζητήστε επιταγή ταμείου ή χρηματική εντολή. Για άλλες αγορές, όπως η πώληση ενός αντικειμένου μέσω ενός διαδικτυακού φόρουμ, μπορείτε να ζητήσετε από τον αγοραστή σας να χρησιμοποιήσει επιταγή ταμείου ή χρηματική εντολή αντί να σας δώσει μετρητά. Και οι δύο είναι ουσιαστικά προπληρωμένες επιταγές, όπου η εταιρεία ή το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που πουλά την επιταγή ή το χρηματικό ένταλμα εγγυάται την πληρωμή. Και αν η τράπεζά σας προσφέρει την υπηρεσία, μπορείτε να κάνετε την κατάθεσή σας ψηφιακά μέσω της εφαρμογής της τράπεζάς σας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Andrew Dunn είναι ένας βετεράνος δημοσιογράφος με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας ως ρεπόρτερ και συντάκτης σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς της Βόρειας Καρολίνας, συμπεριλαμβανομένων των Charlotte Observer και StarNews στο Wilmington. Σε αυτούς τους ρόλους,… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply