Μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων για ασφάλιση αυτοκινήτου;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Εάν έχετε πληρώσει για ασφαλιστική κάλυψη αυτοκινήτου που δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, υπάρχουν μερικά καλά νέα: Μπορεί να δικαιούστε επιστροφή χρημάτων.

Η μετακίνηση ή η ακύρωση του συμβολαίου σας μετά την πώληση του αυτοκινήτου σας μπορεί να σας δώσει αυτήν την επιλογή. Μπορεί επίσης να πληροίτε τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων εάν αποφασίσετε να αλλάξετε ασφαλιστική εταιρεία.


Πότε μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ασφάλισης αυτοκινήτου;
Πώς να λάβετε επιστροφή χρημάτων ασφάλισης αυτοκινήτου
Υπάρχει χρέωση για την ακύρωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου μου;


Πότε μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ασφάλισης αυτοκινήτου;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να λάβετε επιστροφή χρημάτων ασφάλισης αυτοκινήτου και η διαδικασία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την κατάστασή σας.

Η ακύρωση πολιτικής είναι ένα σενάριο που μπορεί να πληροί τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων. Μπορεί να ακυρώσετε το συμβόλαιό σας επειδή θέλετε να τερματίσετε την κάλυψή σας με τον τρέχοντα πάροχο πριν λήξει η πολιτική.

Ενδέχεται επίσης να ζητάτε επιστροφή χρημάτων για αλλαγές που έχετε κάνει στην κάλυψη ή στα όρια του συμβολαίου σας. Εάν έχετε κάνει αλλαγές που μειώνουν το κόστος του συμβολαίου σας, ενδέχεται να λάβετε κάποια χρήματα πίσω από τον ασφαλιστή σας.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνήθως πωλούν κάλυψη σε εξάμηνους και μονοετείς όρους. Εάν ακυρώσετε νωρίτερα το συμβόλαιό σας, ενδέχεται να μπορέσετε να λάβετε επιστροφή χρημάτων για το αχρησιμοποίητο τμήμα που έχετε ήδη πληρώσει.

Ακύρωση του συμβολαίου σας πριν λήξει

Όταν αγοράζετε ασφάλεια αυτοκινήτου, μπορείτε να κάνετε ολόκληρη την πληρωμή εκ των προτέρων ή να επιλέξετε ένα μηνιαίο πρόγραμμα πληρωμής. Κατά την ακύρωση του συμβολαίου σας, το ποσό επιστροφής χρημάτων θα ποικίλλει ανάλογα με το αν έχετε πληρώσει πλήρως ή με μηνιαίο πρόγραμμα πληρωμής.

Το κρίσιμο πράγμα που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι ότι σας επιστρέφονται μόνο τα χρήματα που έχετε ήδη πληρώσει. Επομένως, εάν ακυρώνετε ένα συμβόλαιο ενός έτους στα μισά του δρόμου και έχετε πληρώσει εκ των προτέρων για ένα ολόκληρο έτος κάλυψης, ενδέχεται να λάβετε μια αρκετά μεγάλη επιστροφή χρημάτων.

Από την άλλη πλευρά, εάν ακυρώνετε ένα συμβόλαιο ενός έτους αλλά πραγματοποιείτε μηνιαίες πληρωμές, η επιστροφή χρημάτων μπορεί να είναι μικρή. Ας δούμε μερικά σενάρια.

Σενάριο: Έχετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου ενός έτους, 1.200 $. Έχετε πληρώσει πλήρως και ακυρώνετε μετά από τεσσεράμισι μήνες κάλυψης.
Αποτέλεσμα: Όταν ακυρώνετε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας, μπορεί να δικαιούστε επιστροφή χρημάτων για το αχρησιμοποίητο τμήμα που έχετε ήδη πληρώσει. Σε αυτό το παράδειγμα, έχετε πληρώσει για κάλυψη ενός έτους και ακυρώνετε μετά από τεσσεράμισι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι δικαιούστε επιστροφή χρημάτων για επτάμισι μήνες κάλυψης, η οποία φτάνει τα 750 $.

Σενάριο: Έχετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου ενός έτους, 1.200 $. Κάνετε μηνιαίες πληρωμές και ακυρώνετε μετά από τεσσεράμισι μήνες κάλυψης.
Αποτέλεσμα: Με τις μηνιαίες πληρωμές, συνήθως πληρώνετε για έναν ολόκληρο μήνα κάλυψης στην αρχή του μήνα. Σε αυτό το παράδειγμα, έχετε πληρώσει για πέντε μήνες κάλυψης και ακυρώνετε μετά από τεσσεράμισι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δικαιούστε επιστροφή χρημάτων του μισού της μηνιαίας πληρωμής σας, που ανέρχεται συνολικά στα 50 $.

Κάνοντας μια αλλαγή στην πολιτική σας

Μπορεί να δικαιούστε επιστροφή χρημάτων εάν αλλάξετε την πολιτική σας για να μειώσετε το κόστος της κάλυψής σας.

Αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη μείωση του ορίου πολιτικής σας και του αριθμού των οχημάτων ή των οδηγών που καλύπτονται. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να αφαιρέσετε έναν έφηβο οδηγό από το συμβόλαιό σας ή μπορείτε να επιλέξετε να απορρίψετε την ολοκληρωμένη κάλυψη και την κάλυψη συγκρούσεων σε ένα παλαιότερο αυτοκίνητο.

Ο ασφαλιστής σας ακυρώνει το συμβόλαιό σας

Θα λάβετε επιστροφή χρημάτων εάν ο ασφαλιστής σας ακυρώσει το συμβόλαιό σας; Εξαρτάται από τον λόγο της ακύρωσης.

Ας υποθέσουμε ότι μια ασφαλιστική εταιρεία τερματίζει το συμβόλαιό σας λόγω μη πληρωμής. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα δεν θα λάβετε χρήματα πίσω, καθώς αυτός ο τύπος ακύρωσης συνήθως συμβαίνει όταν έχετε καθυστερήσει τις πληρωμές σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα συνεχίσετε να οφείλετε στον ασφαλιστή σας ασφάλιστρα καθυστέρησης μετά την ακύρωση.

Υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους ένας ασφαλιστής ακυρώνει το συμβόλαιό σας. Για παράδειγμα, ένας ασφαλιστικός πάροχος μπορεί να τερματίσει την κάλυψή σας εάν πρόσφατα εισιτήρια ή ατυχήματα αλλάξουν το προφίλ κινδύνου σας.

Μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί επίσης να ακυρώσει εάν λάβετε καταδικαστική απόφαση DUI. Εάν ο ασφαλιστής ακυρώσει το συμβόλαιό σας για άλλο λόγο εκτός από τη μη πληρωμή, μπορεί να δικαιούστε επιστροφή χρημάτων εάν έχετε ήδη πληρώσει για κάλυψη που δεν θα χρησιμοποιήσετε.

Πώς να λάβετε επιστροφή χρημάτων ασφάλισης αυτοκινήτου

Ποια βήματα λοιπόν πρέπει να ακολουθήσετε για να λάβετε επιστροφή χρημάτων ασφάλισης αυτοκινήτου; Η ακριβής διαδικασία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον ασφαλιστή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκεί ένα απλό τηλεφώνημα.

Για παράδειγμα, η Geico σάς επιτρέπει να ακυρώσετε την ασφάλισή σας μέσω τηλεφώνου. Θα χρειαστεί να δώσετε τον αριθμό πολιτικής Geico, επομένως φροντίστε να τον έχετε έτοιμο.

Η State Farm σάς επιτρέπει επίσης να ακυρώσετε την κάλυψή σας μέσω τηλεφώνου. Συνήθως θα πρέπει να δώσετε τον αριθμό του συμβολαίου, το όνομα και την ημερομηνία γέννησής σας. Εάν τερματίζετε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας επειδή πουλήσατε το αυτοκίνητό σας, μπορεί επίσης να χρειαστεί να προσκομίσετε ένα τιμολόγιο πώλησης ή απόδειξη της κατάπτωσης της πινακίδας του οχήματός σας.

Εάν μεταβείτε σε διαφορετική ασφαλιστική εταιρεία, η State Farm μπορεί να ζητήσει το όνομα του νέου σας παρόχου, τον αριθμό του νέου συμβολαίου σας και την ημερομηνία έναρξης ισχύος της κάλυψής σας. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να ακυρώσετε την κάλυψη του State Farm μέσω ταχυδρομείου ή αυτοπροσώπως, αλλά θα χρειαστεί να παρέχετε τις ίδιες πληροφορίες.

Η Allstate ζητά να καλέσετε τον αντιπρόσωπό σας για να ακυρώσει το συμβόλαιό σας και μπορεί να σας ζητήσει να υποβάλετε γραπτό αίτημα για ακύρωση.

Υπάρχει χρέωση για την ακύρωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου αυτοκινήτου μου;

Σε ορισμένους ασφαλιστές, δεν υπάρχει χρέωση για την ακύρωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του αυτοκινήτου σας. Για παράδειγμα, η Geico δεν χρεώνει χρέωση για πρόωρη ακύρωση.

Αλλά με ορισμένους ασφαλιστές, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος για την ακύρωση. Αυτή η αμοιβή μερικές φορές ονομάζεται πρόστιμο βραχυπρόθεσμου επιτοκίου και το ακριβές ποσό εξαρτάται από τους κανόνες του ασφαλιστή.

Καλώντας τον ασφαλιστικό σας πάροχο είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν η εταιρεία χρεώνει ένα τέλος για την ακύρωση.


Τι έπεται?

Εάν ακυρώνετε το συμβόλαιό σας και σκοπεύετε να συνεχίσετε να οδηγείτε, αντικαταστήστε την κάλυψή σας πριν τερματίσετε το τρέχον ασφαλιστικό σας πρόγραμμα. Μόλις έχετε την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου σας προγράμματος, μπορείτε να επιλέξετε μια ημερομηνία ακύρωσης για την υπάρχουσα ασφάλισή σας που δεν αφήνει κενά στην κάλυψη.

Να θυμάστε ότι ακόμη και ένα μικρό κενό κάλυψης θα μπορούσε να σας αφήσει υπεύθυνο σε ένα άστοχο ατύχημα. Και ένα κενό κάλυψης θα μπορούσε επίσης να σας κάνει να αντιμετωπίσετε υψηλότερα ασφάλιστρα στο μέλλον.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Warren Clarke είναι ένας συγγραφέας του οποίου το έργο έχει δημοσιευτεί από το Edmunds.com και τη New York Daily News. Του αρέσει να παρέχει στους αναγνώστες πληροφορίες που μπορούν να κάνουν τη ζωή τους πιο ευτυχισμένη και πιο επεκτατική. Ο Warren κρατά ένα Bac… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply