Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα προσωπικό δάνειο για επενδύσεις;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Η απόκτηση των χρημάτων που απαιτούνται για την επένδυση μπορεί να πάρει χρόνο, επομένως μπορεί να αναρωτιέστε εάν η χρήση ενός προσωπικού δανείου για επένδυση μπορεί να είναι μια καλή συντόμευση.

Όμως, ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τον δανεισμό χρημάτων για επένδυση — και αυτό συμβαίνει εάν ο δανειστής σας σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε προσωπικά κεφάλαια δανείου για να επενδύσετε εξαρχής.

Θα εξετάσουμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν χρησιμοποιήσετε ένα προσωπικό δάνειο για επένδυση.Μπορώ να πάρω ένα προσωπικό δάνειο για επένδυση;

Τα προσωπικά δάνεια είναι από τα πιο ευέλικτα είδη δανείων, επειδή συχνά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κεφάλαια για οτιδήποτε θέλετε.

Ωστόσο, ορισμένοι δανειστές μπορεί να έχουν περιορισμούς στο πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που λαμβάνετε. Για παράδειγμα, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να ενοποιήσετε το χρέος φοιτητικού δανείου. Είναι γενικά δυνατό να συνάψετε ένα προσωπικό δάνειο και να επενδύσετε τα κεφάλαια σε χρηματιστήριο, αμοιβαία κεφάλαια ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, αλλά ορισμένοι δανειστές μπορεί να σας το απαγορεύσουν.

Μεταξύ των δημοφιλών διαδικτυακών δανειστών, το SoFi, το LightStream και το Upgrade αποκλείουν ρητά την επένδυση ως αποδεκτό τρόπο χρήσης των προσωπικών σας κεφαλαίων δανείου.

Πριν υποβάλετε αίτηση για δάνειο, είναι σημαντικό να ψωνίσετε και να συγκρίνετε πολλές επιλογές. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, επικοινωνήστε με κάθε δανειστή και ρωτήστε σχετικά με τους περιορισμούς σχετικά με το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κεφάλαια δανείου.

Εάν λάβετε ένα προσωπικό δάνειο και ο δανειστής έχει ρητά απαγορεύσει τη χρήση των κεφαλαίων του δανείου για επένδυση, κάτι τέτοιο θα σας έθετε σε παραβίαση της δανειακής σύμβασης. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να αναγκαστείτε να επιστρέψετε αμέσως το πλήρες χρέος.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω προσωπικό δάνειο για να επενδύσω;

Ακόμα κι αν μπορείτε να λάβετε ένα προσωπικό δάνειο από έναν δανειστή που σας επιτρέπει να επενδύσετε τα κεφάλαια, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που θα θέλετε να λάβετε υπόψη πριν προχωρήσετε.

  • Η πίστωσή σας – Εάν έχετε ισχυρή πίστωση και μπορείτε να πάρετε ένα αρκετά χαμηλό επιτόκιο για να κάνετε την επένδυση αξιόλογη, ίσως θελήσετε να το εξετάσετε. Εάν έχετε κακή πίστωση, θα δυσκολευτείτε να αποκτήσετε ένα αρκετά χαμηλό επιτόκιο για να το αποδώσει.
  • Το εισόδημά σας — Εάν επενδύετε στον εαυτό σας επιδιώκοντας μια επαγγελματική πιστοποίηση που θα μπορούσε να βελτιώσει τις επιλογές σταδιοδρομίας ή το εισόδημά σας, θα μπορούσε να αξίζει να δανειστείτε χρήματα για να το πραγματοποιήσετε. Το ίδιο μπορεί να ισχύει αν θέλετε να επενδύσετε στη μικρή σας επιχείρηση.
  • Μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τον κίνδυνο – Ουσιαστικά καμία επενδυτική ευκαιρία δεν έρχεται χωρίς ρίσκο, επομένως ακόμα κι αν είστε σίγουροι για την πιθανότητα μιας σταθερής απόδοσης, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε για μια απώλεια. Εάν μπορείτε να αντιμετωπίσετε οικονομικά αυτήν την απώλεια χωρίς να χάσετε τίποτα στις μηνιαίες πληρωμές σας, θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος να αξιοποιήσετε τα χρήματά σας.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν αρκετές πιθανές παγίδες που πρέπει να προσέξετε.

  • Η επένδυση μπορεί να αποτύχει — Η επένδυσή σας μπορεί να μην βγει όπως ελπίζατε και σε ακραίες περιπτώσεις, θα μπορούσατε να χάσετε όλα τα χρήματά σας. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει ακόμα να εξοφλήσετε το χρέος και αν δεν μπορείτε, θα μπορούσε να βλάψει σημαντικά το πιστωτικό ιστορικό σας.
  • Το επιτόκιο του δανείου σας θα μπορούσε να ξεπεράσει την απόδοση σας — Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι ένα προσωπικό δάνειο είναι ένα καλό στοίχημα επειδή το επιτόκιο είναι χαμηλότερο από τις ιστορικές αποδόσεις μιας επένδυσης, η προηγούμενη απόδοση μιας επένδυσης δεν εγγυάται μελλοντικά αποτελέσματα. Εάν δεν κάνετε αρκετά από την επένδυση για να καλύψετε τους τόκους και τις προμήθειες προέλευσης του δανείου, θα καταλήξετε με λιγότερα χρήματα από ό,τι όταν ξεκινήσατε.
  • φόροι – Όταν πουλάτε μια επένδυση, ενδέχεται να υπόκεινται σε βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο φόρο κεφαλαιουχικών κερδών. Αυτός ο φόρος επηρεάζει την αποτελεσματική απόδοση σας και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε χρήματα μετά από τόκους και προμήθειες για το δάνειο.
  • Μια αρνητική απόδοση θα μπορούσε να σας βάλει «υπό νερό» στο δάνειό σας — Εάν το σχέδιό σας είναι να εξοφλήσετε το δάνειο με μία πληρωμή μόλις επιτύχετε τον επενδυτικό σας στόχο, μπορεί να βρεθείτε σε έκπληξη εάν η επένδυση δεν πάει όπως θα θέλατε. Εάν καταλήξει να είναι χαμηλότερο από το υπόλοιπο του δανείου, θα πρέπει να βρείτε το υπόλοιπο με άλλο τρόπο.
  • Απροσδόκητα προβλήματα θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα σχέδιά σας — Εάν χάσετε τη δουλειά σας ή αντιμετωπίσετε μια άλλη μεγάλη οικονομική έκτακτη ανάγκη, μπορεί να χρειαστεί να ρευστοποιήσετε την επένδυσή σας για να καλύψετε τα έξοδά σας. Σε αυτό το σενάριο, η πληρωμή του προσωπικού σας δανείου θα εξακολουθεί να είναι ληξιπρόθεσμη και ενδέχεται να μην έχετε το εισόδημα για να το πληρώσετε.

Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε ένα προσωπικό δάνειο για επένδυση, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τόσο τα οφέλη όσο και τους κινδύνους πριν υποβάλετε αίτηση.


Τι ακολουθεί: Κάντε απολογισμό της κατάστασής σας πριν δανειστείτε για να επενδύσετε

Τώρα που καταλαβαίνετε τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα της χρήσης ενός προσωπικού δανείου για επένδυση, είναι σημαντικό να τα εφαρμόσετε στη συγκεκριμένη κατάστασή σας.

Για να ξεκινήσετε, θα θέλετε να πάρετε μια ιδέα για το πώς μοιάζουν τα τρέχοντα επιτόκια, ιδιαίτερα για την πιστωτική σας κατάσταση. Πολλοί δανειστές προσωπικών δανείων σάς επιτρέπουν να προκριθείτε προτού υποβάλετε μια αίτηση, ώστε να μπορείτε να προβάλλετε προσφορές δανείων χωρίς σκληρό πιστωτικό έλεγχο.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιος δανειστής μπορεί να σας δώσει το καλύτερο επιτόκιο. Εάν η πίστωσή σας χρειάζεται λίγη δουλειά, αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε την πίστωσή σας προτού συνεχίσετε.

Ακόμα κι αν μπορείτε να πάρετε ένα χαμηλό επιτόκιο, ωστόσο, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο απεχθάνεστε να διακινδυνεύσετε. Εάν ανησυχείτε μήπως χάσετε χρήματα από την επένδυσή σας και τις συνέπειες που προκύπτουν, μπορεί να μην αξίζει τον κόπο. Αλλά αν γενικά έχετε χαμηλή αποστροφή στο ρίσκο με την επένδυση, σκεφτείτε πόσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τόσο στο καλύτερο όσο και στο χειρότερο σενάριο.

Τέλος, είναι σημαντικό να κάνετε μια ειλικρινή αξιολόγηση της εμπειρίας σας με την επένδυση. Είναι εύκολο να παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό για μια συγκεκριμένη επενδυτική ευκαιρία και μπορεί να ανησυχείς μήπως χάσεις μεγάλα κέρδη.

Αλλά αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία ή εξειδίκευση σε αυτή τη συγκεκριμένη ευκαιρία ή επενδύοντας γενικά, ίσως είναι καλύτερα να περιμένετε και να αναπτύξετε κάποια εμπειρία προτού αναλάβετε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Ben Luthi είναι ανεξάρτητος συγγραφέας προσωπικών οικονομικών και ειδικός στις πιστωτικές κάρτες. Είναι κάτοχος πτυχίου στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Brigham Young. Εκτός από το Credit Karma, μπορείτε να βρείτε το wo του… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply