Οικονομική ετοιμότητα διακοπών ανά γενιά


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Μια μελέτη πιστωτικού κάρμα

4 Νοεμβρίου 2022

Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Σύμφωνα με έρευνα Credit Karma που διεξήχθη από την Qualtrics, οι Boomers μπορεί να είναι πιο προετοιμασμένοι οικονομικά από άλλες γενιές για αυτήν την επερχόμενη εορταστική περίοδο. Είναι πιο πιθανό να είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά δώρα και λιγότερο πιθανό να αναλάβουν χρέη.

Χρησιμοποιήσαμε τους ορισμούς του Pew Research Foundation για κάθε γενιά. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες Gen Z για αυτήν τη μελέτη ήταν όλοι τουλάχιστον 18 και η ομάδα Boomer μας περιελάμβανε ορισμένους συμμετέχοντες Silent Generation, όπως σημειώνεται σε αυτόν τον πίνακα.

Ορισμοί γενιάς

Εύρος ημερομηνιών Γενιά
1964 ή πριν Boomer (συν Silent)
1965–1980 Gen X
1981–1996 Millennial
1997–2012 Gen Z (18 και άνω)

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για το πόσο οικονομικά έτοιμες είναι διάφορες γενιές για τις γιορτές.

Οι Boomers μπορεί να είναι πιο ασφαλείς οικονομικά σε σύγκριση με άλλες γενιές

Οι ανερχόμενοι στο σύνολό τους μπορεί να αισθάνονται πιο ασφαλείς οικονομικά οδεύοντας αυτή την εορταστική περίοδο, ειδικά σε σύγκριση με τις νεότερες γενιές.

Συνολικά, το 36% των Αμερικανών που ερωτήθηκαν στην έρευνά μας λένε ότι δεν θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά δώρα φέτος και πάνω από το 48% των ερωτηθέντων Gen Z είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν δώρα φέτος. Ένα πολύ μικρότερο μερίδιο Boomers —μόνο το 28%— δήλωσε ότι δεν έχει χρήματα για δώρα αυτή την εορταστική περίοδο.

Αλλά οι περισσότεροι Boomers που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ξοδέψουν δεν το ιδρώνουν. Μόλις το 13% λέει ότι νιώθει πίεση να αγοράσει δώρα που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, σε σύγκριση με το 42% του Gen Z και το 41% ​​των millennials.

Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι δεν σχεδιάζουν να αναλάβουν οποιοδήποτε χρέος αυτές τις γιορτές, σε σύγκριση με το 40% των Boomers — αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό οφείλεται στο ότι οι Boomers επιλέγουν να περικόψουν αντί να αναλάβουν χρέος ή επειδή έχουν τα μετρητά για να πληρώσουν για τα πάντα.

Εν τω μεταξύ, μόνο το 26% των ερωτηθέντων της Gen Z αναμένει ότι θα τα καταφέρει να περάσει τις γιορτές χωρίς να αναλάβει επιπλέον χρέος.

Όσον αφορά τις συνολικές δαπάνες για διακοπές, μόνο το 12% των Boomers σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από πέρυσι. Αυτό συγκρίνεται με το 21% των ερωτηθέντων και το 31% των millennials. Οι Boomers είναι η γενιά που είναι πιο πιθανό να πει ότι σχεδιάζει να δαπανήσει το ίδιο ποσό με πέρυσι. Περίπου το 40% των Boomers έχουν αμετάβλητους προϋπολογισμούς για τη σεζόν του 2022, σε σύγκριση με μόνο το 26% των millennials και Gen Xers.

Παρά όλα αυτά, οι Boomers είναι πιο πιθανό από άλλες γενιές να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν σημεία πόνου από τον πληθωρισμό. Όταν ρωτήθηκαν για τους παράγοντες που προκαλούν το μεγαλύτερο μέγεθος χρηματοοικονομικής πίεσης, το 59% των Boomers επέλεξε τον πληθωρισμό. Η Gen X και οι millennials ανέφεραν επίσης συχνότερα ότι ο πληθωρισμός προκαλεί οικονομικές ανησυχίες, σε 53% και 54% αντίστοιχα. Η Gen Z ασχολήθηκε περισσότερο με το να μην κερδίζει αρκετά χρήματα.

Από το 12% των Boomers που σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για τις διακοπές φέτος, ένα τεράστιο 70% ανέφερε τον πληθωρισμό ως έναν από τους κύριους λόγους. Η επόμενη υψηλότερη ομάδα είναι η Gen Zers με μόλις 42%.

Από το 28% των Boomers που δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά τις αγορές για διακοπές φέτος, το 60% κατηγορεί τον πληθωρισμό ότι κάνει τα πράγματα πολύ ακριβά. Στην πραγματικότητα, περίπου το 19% των Boomers βασίζονται σε μετρητά και δώρα για να τα βγάλουν πέρα ​​κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ενώ το 46% του Gen Z και των millennials βασίζονται σε χρηματικά ποσά ή δώρο.

Η Gen Z είναι η πιο αγχωμένη γενιά όσον αφορά τα χρήματα

Σύμφωνα με την έρευνα, η ψυχική υγεία και οι συναισθηματικές σχέσεις του Gen Z έχουν υποφέρει λόγω του στρες στα χρήματα. Η νεότερη γενιά ήταν πολύ πιο πιθανό να αναφέρει αρνητικά συναισθήματα σχετικά με τα χρήματα, ειδικά σε σύγκριση με τους Boomers. Αυτό μπορεί εν μέρει να οφείλεται στο ότι βρίσκονται σε ένα πιο ευάλωτο οικονομικά στάδιο της ζωής.

Για παράδειγμα, το 54% του συνολικού πληθυσμού της μελέτης αναφέρει τα χρήματα ως τη μεγαλύτερη πηγή άγχους. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε ένα τεράστιο 70% μεταξύ της Gen Z, σε σύγκριση με μόνο το 42% των Boomers. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Gen Z είναι επίσης πιο πιθανό να αναφέρει ότι τα οικονομικά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία – το 64% λέει ότι τα οικονομικά τους επηρεάζουν, ενώ μόνο το 30% των Boomers συμφωνεί.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι επίσης πιο πιθανό να βλάψουν τις σχέσεις των νεότερων ανθρώπων με την οικογένεια, τους φίλους και σημαντικούς άλλους. Η Gen Z, οι millennials και η Gen X είχαν περίπου παρόμοια ποσοστά, ενώ οι Boomers σημείωσαν σημαντικά χαμηλότερα σκορ.

Γενιά Το ποσοστό αναφοράς χρημάτων επηρεάζει αρνητικά τις σχέσεις Τα ποσοστά αναφοράς των οικονομικών επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική υγεία
Gen Z 42% 64%
Millennial 41% 50%
Gen X 37% 48%
Boomer 17% 30%
Όλοι οι ερωτηθέντες 32% 44%

Αντίθετα, μεταξύ εκείνων που αναφέρουν ότι τα οικονομικά επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική τους υγεία, η Gen Z είναι η γενιά που είναι πιο πιθανό να έχει ζητήσει βοήθεια για τη διαχείριση των επιπτώσεων της συναισθηματικής υγείας. Ενώ το 64% του Gen Z έλαβε βοήθεια, αυτός ο αριθμός μειώθηκε ανά γενιά. Οι Millennials ήταν στο 42%, η Gen X στο 39% και μόλις το 27% των Boomers ζήτησαν βοήθεια.

Τα «Δώρα για την οικογένεια» είναι ο πιο αναφερόμενος λόγος για χρέη διακοπών το 2022

Μεταξύ όλων των ερωτηθέντων που αναμένουν να χρεωθούν για τις γιορτές, ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξοδέψουν δανεικά μετρητά είναι τα δώρα για την οικογένεια. Τα τρία τέταρτα των Gen Zers που χρησιμοποιούν δανεικά κεφάλαια τα ξοδεύουν στην οικογένεια, σε σύγκριση με 53% έως 59% για άλλες γενιές.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι Boomers έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να χρεωθούν ταξιδεύοντας για να δουν την οικογένεια και τους φίλους τους για γιορτές με μόλις 14%, ενώ οι millennials και Gen Z ήταν οι πιο πιθανό με 23% και 22%, αντίστοιχα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι Boomers ως παλαιότερη γενιά φιλοξενούν την οικογένεια αντί να ταξιδεύουν για να τους επισκεφτούν.

Εν τω μεταξύ, μεταξύ αυτών των millennials που σχεδιάζουν να αναλάβουν χρέος, το 21% θα χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μερικά από αυτά τα χρήματα σε διακοπές – υπερδιπλάσιο από το μερίδιο οποιασδήποτε άλλης γενιάς.

Έως και το 20% των millennials αγχώνονται για την οικονομική προσφορά δώρων επειδή πιστεύουν ότι περίμεναν πολύ καιρό για να αρχίσουν να σκέφτονται τις γιορτινές αγορές, παρά το γεγονός ότι είναι η ομάδα που είναι πιο πιθανό να έχει ξεκινήσει τις αγορές νωρίς. Ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο – 31% – άρχισε να ψωνίζει για τις διακοπές πριν από τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένου του 2% που ξεκίνησε τις αγορές για τη σεζόν του 2022 το 2021!

Για όλες τις γενιές, ο Νοέμβριος είναι ο πιο δημοφιλής μήνας για να ξεκινήσετε τις αγορές σας. Παρά τις πολλές χριστουγεννιάτικες ταινίες που υπονοούν το αντίθετο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περιμένουν τον Δεκέμβριο για να ξεκινήσουν. Οι boomers είναι πιο πιθανό να περιμένουν, με το 11% να λέει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τις αγορές τον 12ο μήνα.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί: Αυτό το σύνολο δεδομένων δεν λαμβάνει υπόψη τον μήνα που οι ερωτηθέντες γιορτάζουν τις διακοπές δώρων.

Μερικοί δεν σκοπεύουν να κάνουν καθόλου αγορές για διακοπές. Πάνω από το 10% των Boomers και το 3% των millennials σχεδίαζαν να απέχουν από τις δαπάνες για διακοπές το 2022.

Επόμενα βήματα

Δεν υπάρχει χρόνος σαν το παρόν για να αρχίσετε να κάνετε εξοικονόμηση πόρων για τις γιορτινές αγορές σας ή να κάνετε ένα άλμα στη λίστα σας. Εν τω μεταξύ, ακολουθήστε μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε τα πιθανά επόμενα βήματά σας:

Μεθοδολογία

Εκ μέρους του Credit Karma, η Qualtrics διεξήγαγε μια εθνικά αντιπροσωπευτική διαδικτυακή έρευνα από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2022, ρωτώντας 1.037 Αμερικανούς ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω για να κατανοήσουν καλύτερα τις οικονομικές πιέσεις γύρω από τις γιορτές.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Gaby Lapera είναι ερευνήτρια και συγγραφέας στο Credit Karma και ειδικός στα προσωπικά οικονομικά. Αφιερώνει επίσης χρόνο δουλεύοντας για επενδύσεις και επιστημονική επικοινωνία. Η Gaby αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στη βιολογική ανθρωπολογία… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply