Πιστωτικές κάρτες Premium Rewards: Αξίζει το κόστος;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Αυτές οι προσφορές δεν είναι πλέον διαθέσιμες στον ιστότοπό μας: Chase Sapphire Reserve®, Delta SkyMiles® Reserve American Express Card

Οι κάρτες ανταμοιβής Premium προσφέρουν πολλές δυνατότητες.

Σίγουρα, οι γιγαντιαίες ετήσιες χρεώσεις μπορεί να σας κάνουν να σταματήσετε. Αλλά τα πιθανά οφέλη συχνά υπερτερούν του κόστους κατά ένα μεγάλο περιθώριο. Τελικά, υπάρχει λόγος για τον οποίο πληρώνω περισσότερα από 3.000 $ σε ετήσια τέλη για μισή ντουζίνα κάρτες επιβράβευσης premium. Είναι η τιμή εισόδου — και μου δίνει πρόσβαση σε περισσότερα από 17.000 $ σε προνόμια και προνόμια.

Ακριβώς όπως μπορεί να είστε, ήμουν επιφυλακτικός σχετικά με το πόσα χρήματα ξόδευα σε κάρτες επιβράβευσης premium. Αυτό ήταν που ώθησε την ιδέα για το Total Benefit Value. Υπολογίζει την πιθανή αξία σε δολάρια των πλεονεκτημάτων μιας premium κάρτας για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν αξίζει τον κόπο η ετήσια χρέωση.

Για να συμπληρώσουμε αυτόν τον υπολογισμό, αναπτύξαμε επίσης μια αξιολόγηση ευκολίας χρήσης για να εκτιμήσουμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να εξαργυρώσετε τα οφέλη μιας κάρτας.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να επιλέξετε την επόμενη πιστωτική κάρτα για την οποία υποβάλετε αίτηση.Ποια είναι η συνολική αξία οφέλους και πώς λειτουργεί;

Η συνολική αξία οφέλους είναι μια εκτίμηση του πόσο αξίζουν τα οφέλη μιας κάρτας επιβράβευσης premium.

Σκεφτείτε το ως σημείο εκκίνησης. Αυτή είναι η πιθανή αξία της κάρτας εάν εσείς και ένας σύντροφος του ταξιδιού χρησιμοποιήσετε κάθε όφελος μία φορά. Εάν τα χρησιμοποιείτε πιο συχνά, θα μπορούσατε να κερδίσετε ακόμα μεγαλύτερη αξία. Αλλά αν δεν χρησιμοποιήσετε κάθε όφελος, θα μπορούσατε να δείτε λιγότερη αξία.

Εναπόκειται σε εσάς να καθορίσετε πόσο συχνά θα χρησιμοποιείτε πραγματικά αυτά τα οφέλη. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποια οφέλη θα χρησιμοποιήσει κάποιος, επομένως ο στόχος μας είναι να παρέχουμε μια βασική γραμμή που να δείχνει τι είναι δυνατό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συγκρίνετε τη συνολική αξία μιας κάρτας με την ετήσια προμήθεια της και να προσδιορίσετε αν αξίζει το κόστος.

Γιατί έχει σημασία η συνολική αξία οφέλους μιας κάρτας;

Το πρώτο πράγμα που κοιτάζω όταν σκέφτομαι μια νέα πιστωτική κάρτα είναι το μπόνους εγγραφής.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη της απόκτησης μιας νέας κάρτας επιβράβευσης. Αν είστε σαν εμένα, το μυαλό σας τρέχει καθώς σκέφτεστε όλα τα μέρη που θα μπορούσατε να ταξιδέψετε με τη νέα συλλογή πόντων πιστωτικών καρτών και μιλίων.

Το πρόβλημα είναι ότι μπορείτε να κερδίσετε το μπόνους καλωσορίσματος μόνο μία φορά. Τι συμβαίνει λοιπόν μετά τον πρώτο χρόνο που τελειώνει ο μήνας του μέλιτος με την πιστωτική σας κάρτα; Είσαι ακόμα ερωτευμένος με την κάρτα; Ή κάνεις δεύτερες σκέψεις;

Εκεί μπαίνει η συνολική αξία οφέλους. Αυτός ο αριθμός του δολαρίου μετρά το συνεχιζόμενη ετήσια αξία των προνομίων και των πλεονεκτημάτων μιας πιστωτικής κάρτας, ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων πόση αξία μπορεί να έχετε χρόνο με το χρόνο.

Ποια οφέλη περιλαμβάνονται στη συνολική αξία οφέλους;

Αυτό που πραγματικά καθορίζει τις premium κάρτες επιβράβευσης είναι τα προνόμια υψηλής ποιότητας που προσφέρουν. Αυτά τα συνεχή οφέλη έρχονται σε πολλές διαφορετικές μορφές.

 • Κάρτες ανταμοιβής Premium συνήθως παρέχουν πρόσβαση στο σαλόνι του αεροδρομίου, μαζί με πιστώσεις δήλωσης για ταξίδια, φαγητό και δαπάνες για τον τρόπο ζωής.
 • Πιο εξειδικευμένο κάρτες ανταμοιβής premium αεροπορικών εταιρειών μπορεί να προσφέρει πιστώσεις πτήσεων, εκπτώσεις σε πτήσεις βραβείων, εισιτήρια συνοδών και ακόμη και δωρεάν αναβαθμίσεις πρώτης θέσης.
 • Ομοίως, κάρτες ανταμοιβής premium ξενοδοχείων μπορεί να προσφέρει δωρεάν διανυκτερεύσεις, πίστωση ξενοδοχείου ή elite status που σας δίνει πρόσβαση σε προνόμια όπως αναβαθμίσεις δωματίων και καθυστερημένη ολοκλήρωση αγοράς.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα premium προνόμια που συμπεριλάβαμε στη συνολική αξία οφέλους.

Πώς υπολογίσαμε τη συνολική αξία οφέλους;

Η συνολική αξία οφέλους λαμβάνει υπόψη όλα τα οφέλη που θα μπορούσαμε εύλογα να εκτιμήσουμε — με εξαίρεση τις ανταμοιβές. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύαμε ότι η εστίαση πρέπει να είναι στα υποκείμενα προνόμια και οφέλη, όχι στους βαθμούς και τα μίλια.

Συμπεριλάβαμε την εκτιμώμενη αξία του βασικά οφέλη που παρέχουν ένα σταθερό ποσό, όπως πιστώσεις κίνησης για ταξίδια και φαγητό.

Όταν συναντήσαμε επαναλαμβανόμενα οφέλη που μπορείτε να χρησιμοποιείτε όσο συχνά θέλετε —όπως δωρεάν παραδοτέες αποσκευές και προτεραιότητα επιβίβασης— βασιστήκαμε στην υπόθεση ότι ο κάτοχος της κάρτας συν έναν ταξιδιώτη θα χρησιμοποιούσαν κάθε προνόμιο μία φορά το χρόνο.

Αλλά μερικά από τα επαναλαμβανόμενα οφέλη είναι τόσο αφηρημένα – και άλλα παρουσιάζουν τόσο μεγάλη διακύμανση – που απλά δεν θα μπορούσαμε να τους εκχωρήσουμε έναν αριθμό δολαρίων χωρίς να μαντέψουμε. Εξαιρέσαμε επίσης τα προσωρινά προνόμια που μπορείτε να λάβετε μόνο μία φορά, όπως πιστώσεις κίνησης μιας χρήσης και δωρεάν συνδρομές που αρχίζουν να σας χρεώνουν μετά το πρώτο έτος. Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις, πρέπει να είναι ένα συνεχές όφελος που θα είναι διαθέσιμο ξανά σε ένα χρόνο από τώρα.

Δείτε τι εξετάσαμε για κάθε τύπο κάρτας premium.

Τυπικές κάρτες επιβράβευσης premium

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς κάρτες επιβράβευσης premium που εξετάσαμε προέρχονται απευθείας από τους εκδότες πιστωτικών καρτών. Υπολογίσαμε τη συνολική αξία οφέλους για πέντε από αυτές τις τυπικές κάρτες ανταμοιβής premium.

Προσθέσαμε όλα τα προνόμια και τα οφέλη που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να μετρήσουμε για να σας δείξουμε την πιθανή αξία που προσφέρουν αυτές οι κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των…

 • Η τιμή ενός ετήσιου συνδρομή στο σαλόνι του αεροδρομίου. Για σαλόνια αεροδρομίου που δεν προσφέρουν ετήσιες συνδρομές, συμπεριλάβαμε την τιμή μιας ημερήσιας κάρτας για δύο άτομα. Για σαλόνια που είναι διαθέσιμα μόνο στους κατόχους κάρτας και τους καλεσμένους τους, χρησιμοποιήσαμε την τιμή της κάρτας επισκεπτών για δύο άτομα. Για σαλόνια που δεν διαφημίζουν τις τιμές τους στο διαδίκτυο, υποθέσαμε μια τιμή 30 $ ανά άτομο για δύο άτομα για να αντικατοπτρίζει το ελάχιστο που θα μπορούσατε να περιμένετε να πληρώσετε για την είσοδο, με βάση άλλες τιμές σαλονιού.
 • Ταξιδιωτικές πιστώσεις για αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, κρουαζιέρες, Clear, Global Entry και TSA PreCheck®
 • Υποτροφίες ξενοδοχείων και κρουαζιέρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε κάθε ταξίδι
 • Πιστώσεις για φαγητό για εστιατόρια όπως το The Cheesecake Factory και το Shake Shack
 • Πιστώσεις παράδοσης φαγητού από εφαρμογές όπως το DoorDash, το Uber Eats και το Grubhub
 • Πιστώσεις παράδοσης ειδών παντοπωλείου από εφαρμογές όπως το Instacart και το Gopuff
 • Μερίδιο πίστωσης από εφαρμογές όπως το Uber και το Lyft
 • Πιστώσεις ψυχαγωγίας για συνδρομές σε μέσα ενημέρωσης όπως Peacock, Hulu, Disney+, ESPN+, Audible, Sirius XM και The New York Times
 • Πιστώσεις φυσικής κατάστασης για μέρη όπως το Equinox και το SoulCycle
 • Πιστώσεις αγορών σε μέρη όπως η Saks Fifth Avenue
 • Συνδρομές που καλύπτουν τις συνδρομές σας για υπηρεσίες όπως Uber One, Lyft Pink, DashPass, Walmart+ και Shipt
 • Γενικά μιλώντας, σημεία και μίλια που κερδίζετε ξοδεύοντας χρήματα σε πιστωτική κάρτα θεωρούνται ανταμοιβές και δεν συνυπολογίζονται στη συνολική αξία οφέλους. Αλλά αν λαμβάνετε αυτόματα πόντους μπόνους κάθε χρόνο μετά την επέτειο του λογαριασμού σας, αυτό θεωρείται όφελος. Για να υπολογίσουμε πόσο αξίζει, πολλαπλασιάζουμε τον αριθμό των πόντων μπόνους με την αποτίμηση πόντων του Credit Karma για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιβράβευσης.

Οι καλύτερες πιστωτικές κάρτες με ετήσια χρέωση

Άλλα πλεονεκτήματα παρουσιάζουν τόσες πολλές μεταβλητές που δεν υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί πόση αξία προσθέτουν στην κάρτα, επομένως τις αφήσαμε εκτός υπολογισμού της συνολικής αξίας οφέλους. Αυτά περιλαμβάνουν …

 • Πόντοι επιβράβευσης ότι μπορείτε να κερδίσετε μόνο ξοδεύοντας
 • Ασφάλιση πιστωτικής κάρτας (όπως ταξιδιωτική ασφάλιση ή ασφάλιση κινητού τηλεφώνου), επειδή οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την εταιρεία και το επίπεδο κάλυψης που επιλέγετε
 • Κατάσταση ελίτ γιατί η αξία που προσφέρει διαφέρει από άτομο σε άτομο
 • Προσωρινή πρόσβαση στο σαλόνι του αεροδρομίου επειδή δεν είναι ένα συνεχές χαρακτηριστικό της κάρτας
 • Κουπόνια όπως Προσφορές Amex και Προσφορές Chase γιατί προσφέρουν μόνο προσωρινές εκπτώσεις που έρχονται και παρέρχονται συνεχώς
 • Γραμμές θυρωρείου, κρατήσεων και υποστήριξης ότι μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια επειδή είναι δύσκολο να εκτιμηθούν — συνήθως προσφέρονται μόνο στους κατόχους καρτών και ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα για αγορά
 • Προσφορές χωρίς χρέωση ξένων συναλλαγών γιατί δεν ξέρουμε πόσο συχνά κάποιος θα ταξιδέψει διεθνώς ούτε πόσα θα ξοδέψει

Πέρα από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά, υπήρχαν μερικές διαφορές μεταξύ των καρτών ανταμοιβής premium αεροπορικών εταιρειών και ξενοδοχείων που είναι μοναδικές, επομένως δεν μπορούσαμε να τις υπολογίσουμε με μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους.

Κάρτες ανταμοιβής premium αεροπορικών εταιρειών

Άλλες κάρτες επιβράβευσης premium συνδέονται με δημοφιλή προγράμματα επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών. Υπολογίσαμε τη συνολική αξία οφέλους για έξι κάρτες ανταμοιβής premium αεροπορικών εταιρειών.

Εκτός από τα τυπικά προνόμια που αναφέρονται παραπάνω, υπολογίσαμε επίσης την αξία του…

 • Συνοδευτικά εισιτήρια που επιτρέπουν σε ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας να πετάξει μαζί σας για σχεδόν τίποτα
 • Αναβαθμίσεις καθισμάτων που σας δίνουν δωρεάν πρόσβαση σε θέσεις πρώτης θέσης όταν είναι διαθέσιμες με το κόστος ενός κανονικού εισιτηρίου κύριας καμπίνας
 • Πίστωση και εκπτώσεις πτήσεων που επιστρέφουν ένα μέρος των μιλίων που ξοδεύετε σε πτήσεις βραβείων
 • Δωρεάν παραδοτέες αποσκευές, check-in κατά προτεραιότητα, έλεγχος προτεραιότητας, προτεραιότητα επιβίβασης και προτεραιότητα χειρισμού αποσκευών που σας εξοικονομούν χρήματα σε ακριβά αεροπορικά τέλη

Τι δεν συμπεριλάβαμε;

 • Εκπτώσεις σε αγορές εν πτήσει — δεν ξέρουμε πόσα θα ξοδέψει ο καθένας.
 • Αναβαθμίσεις θέσεων που προσφέρονται μόνο σε συχνούς επιβάτες με κατάσταση επιβράβευσηςεπειδή δεν είναι απαραίτητα διαθέσιμα σε όλους τους κατόχους καρτών.
 • Η προσφορά της Southwest Airlines για δύο δωρεάν παραδοτέες αποσκευές καθώς και του μεταφορέα έλλειψη τελών αλλαγής. Αυτά δεν περιλαμβάνονται επειδή είναι προνόμια που προσφέρονται από την αεροπορική εταιρεία και όχι από τον εκδότη της πιστωτικής κάρτας.

Κάρτες ανταμοιβής premium ξενοδοχείων

Άλλες κάρτες επιβράβευσης premium συνδέονται με δημοφιλή προγράμματα επιβράβευσης ξενοδοχείων. Υπολογίσαμε τη συνολική αξία οφέλους για τέσσερις κάρτες ανταμοιβής premium ξενοδοχείων.

Εκτός από τα τυπικά προνόμια που αναφέρονται παραπάνω, υπολογίσαμε επίσης την αξία του…

 • Δωρεάν νύχτες
 • Ένας προκαθορισμένος αριθμός από επιπλέον πόντοι κερδίσατε με τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο, ανεξάρτητα από το πόσα ξοδεύετε.

Τι δεν συμπεριλάβαμε;

 • Νύχτες ημιελεύθερες ότι μπορείτε να κερδίσετε μόνο ξοδεύοντας
 • Βραβεία επιλογής ότι μπορείτε να ξεκλειδώσετε μόνο ξοδεύοντας
 • Προνόμια κατάστασης ελίτ όπως δωρεάν αναβαθμίσεις δωματίων, check out αργά και δωρεάν πρωινό

Πώς λειτουργεί η βαθμολογία Ευχρηστίας;

Η βαθμολογία ευκολίας χρήσης συμπληρώνει τη συνολική αξία οφέλους.

Ενώ η Συνολική Αξία Οφέλη εκτιμά πόσο θα μπορούσαν να αξίζουν τα οφέλη μιας πιστωτικής κάρτας, η αξιολόγηση Ευκολίας χρήσης μετρά πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να χρησιμοποιηθούν αυτά τα οφέλη. Ενώ ορισμένες κάρτες κάνουν τα πλεονεκτήματά τους εύκολα προσβάσιμα, άλλες έχουν κάποιες ανατροπές που θα μπορούσαν εύκολα να σας χαθούν.

Για παράδειγμα, το Chase Sapphire Reserve® σας δίνει μια ταξιδιωτική πίστωση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κάθε είδους αγορές, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων και των ξενοδοχείων. Αντίθετα, το Platinum Card® από την American Express προσφέρει μια πίστωση κίνησης που καλύπτει μόνο τα αεροπορικά τέλη και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή των αεροπορικών εισιτηρίων σας. Το Marriott και το Hilton προσφέρουν και οι δύο πιστώσεις ιδιοκτησίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε μερικά από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία τους.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εξετάσετε τόσο τη Συνολική Αξία Οφέλης όσο και την Αξιολόγηση Ευχρηστίας προτού αποφασίσετε ποια κάρτα ανταμοιβής premium μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Tim Devaney είναι συγγραφέας προσωπικών οικονομικών και ειδικός πιστωτικών καρτών στο Credit Karma. Είναι ένας μακροχρόνιος δημοσιογράφος που υπερηφανεύεται ότι είναι καλός αφηγητής που μπορεί να εξηγήσει περίπλοκες πληροφορίες με έναν εύκολα εύπεπτο τρόπο… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply