Πώς λειτουργεί η ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμού;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Εάν χρειάζεστε έναν λογαριασμό πληρωμής, η πληρωμή του μέσω διαδικτύου είναι πιθανότατα ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε, αν αυτό είναι μια επιλογή.

Με την ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών, δεν χρειάζεται να αγοράσετε χρηματική εντολή ή να γράψετε μια επιταγή και, στη συνέχεια, να εντοπίσετε γραμματόσημα και να βρείτε ένα γραμματοκιβώτιο. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών μέσω της τράπεζάς σας ή της πιστωτικής σας ένωσης για να πληρώνετε ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, τα ενοίκια και άλλα έξοδα.

Η χρήση της ηλεκτρονικής πληρωμής λογαριασμών είναι εύκολη, εάν έχετε ήδη τραπεζικό λογαριασμό που παρακολουθείτε στο διαδίκτυο ή με το κινητό σας. Ωστόσο, εάν δεν έχετε ακόμη ηλεκτρονική πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό, μπορείτε συνήθως να εγγραφείτε για ηλεκτρονική τραπεζική μέσω του ιστότοπου του χρηματοπιστωτικού ιδρύματός σας.Τι είναι η ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών;

Η πληρωμή λογαριασμών μέσω διαδικτύου ή μέσω κινητού είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να πληρώνετε λογαριασμούς ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής της τράπεζας ή της πιστωτικής σας ένωσης. Η πληρωμή λογαριασμών μέσω Διαδικτύου είναι μια δημοφιλής μέθοδος πληρωμής — σύμφωνα με μια έρευνα του 2020 από την Federal Reserve Bank of Atlanta, το 47% των καταναλωτών στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών μέσω διαδικτύου.

Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό σας στο διαδίκτυο ή μέσω εφαρμογής, μπορείτε πιθανώς να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών. Για να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών με την τράπεζά σας ή την πιστωτική σας ένωση, θα παρέχετε τις πληροφορίες λογαριασμού για τις εταιρείες που θέλετε να πληρώσετε.

Πώς να ρυθμίσετε την ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών

Η ρύθμιση της ηλεκτρονικής πληρωμής λογαριασμών είναι εύκολη. Εάν διαθέτετε ήδη τραπεζικό λογαριασμό στο διαδίκτυο, αυτό μπορεί να γίνει σε λίγα μόνο βήματα.

 1. Συνδεθείτε στον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό. Εάν δεν έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας στο παρελθόν, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν διαδικτυακό λογαριασμό με login και κωδικό πρόσβασης. Η τράπεζά σας ή η πιστωτική σας ένωση σας επιτρέπει συχνά να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας αφού εισαγάγετε το όνομα, τον αριθμό λογαριασμού, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και την ημερομηνία γέννησής σας.
 2. Εντοπίστε την ενότητα πληρωμής λογαριασμών. Η δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών μπορεί να βρίσκεται κάτω από κάτι όπως “Μεταφορές” ή “Πληρωμές”.
 3. Προσθήκη νέου δικαιούχου πληρωμής. Εισαγάγετε τα στοιχεία για το άτομο ή την εταιρεία που πρέπει να πληρώσετε. Οι τράπεζες και οι πιστωτικές ενώσεις έχουν συνήθως δίκτυα εταιρειών που μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά. Εάν η εταιρεία ή το άτομο δεν είναι στο δίκτυό της και δεν έχετε την επιλογή να ρυθμίσετε την ηλεκτρονική πληρωμή, η τράπεζα ή η πιστωτική ένωση θα σας στείλει συνήθως μια επιταγή.
 4. Επιβεβαιώστε το ποσό και την ημερομηνία πληρωμής. Εάν έχετε επαναλαμβανόμενους λογαριασμούς, όπως το πρόγραμμα κινητού τηλεφώνου σας, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε αυτόματες πληρωμές. Η ρύθμιση των αυτόματων πληρωμών είναι ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι λογαριασμοί σας πληρώνονται στην ώρα τους.
 5. Προγραμματίστε την πληρωμή σας. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών μπορεί να χρειαστούν μερικές εργάσιμες ημέρες για να διεκπεραιωθούν, επομένως προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε πληρωμές λίγες ημέρες πριν από τη λήξη τους.

Είναι ασφαλής η ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών;

Εάν έχετε συνηθίσει να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας αυτοπροσώπως ή ταχυδρομώντας μια επιταγή, μπορεί να ανησυχείτε για την πληρωμή των λογαριασμών σας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, η ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών είναι γενικά ένας ασφαλής τρόπος για να κάνετε πληρωμές.

Οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες τραπεζικών συναλλαγών χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, ο οποίος απαιτεί να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και στη συνέχεια να δώσετε έναν κωδικό που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας. Αυτό καθιστά δύσκολο για κάποιον που δεν έχει πρόσβαση στον λογαριασμό και τα προσωπικά σας στοιχεία να συνδεθεί και να κάνει αλλαγές.

Επιπλέον, οι διαδικτυακές πλατφόρμες τραπεζικών συναλλαγών χρησιμοποιούν τεχνολογία κρυπτογράφησης για την προστασία των πληροφοριών σας καθώς μεταδίδονται. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιος μπορούσε να υποκλέψει τα δεδομένα, δεν θα μπορούσε να τα διαβάσει.

Τέλος, οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες τραπεζικών υπηρεσιών προσφέρουν ειδοποιήσεις για απάτη ή ύποπτη δραστηριότητα. Αυτές οι ειδοποιήσεις μπορούν να σταλούν στο τηλέφωνο ή το email σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να συλλάβετε γρήγορα οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ηλεκτρονικής πληρωμής λογαριασμών

Πριν εγγραφείτε στην ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου πληρωμής.

Πλεονεκτήματα

 • Η ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών είναι λιγότερο ακριβή — Σε σύγκριση με άλλους τρόπους πληρωμής, όπως η αποστολή επιταγής μέσω ταχυδρομείου ή η χρήση χρηματικής εντολής, η ηλεκτρονική πληρωμή των λογαριασμών σας είναι φθηνότερη, καθώς δεν χρειάζεται να πληρώσετε πρόσθετα τέλη ή ταχυδρομικά τέλη.
 • είναι γρήγορο – Με την ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο στο αυτοκίνητο οδηγώντας για να αφήσετε μια επιταγή. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα από το σπίτι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας.
 • Η ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών είναι πιο ασφαλής — Με τις τράπεζες να θεσπίζουν μέτρα ασφαλείας όπως ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, η ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών μπορεί να είναι πιο ασφαλής από την πληρωμή λογαριασμών με επιταγή.
 • Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο καθυστερήσεων πληρωμών — Όταν ταχυδρομείτε την πληρωμή σας, ελπίζετε ότι η επιταγή σας θα φτάσει στον δικαιούχο έγκαιρα. Εάν μια επιταγή καθυστερήσει ή χαθεί στο ταχυδρομείο, ενδέχεται να επιβαρυνθείτε με καθυστερημένες χρεώσεις. Με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, μπορείτε να προγραμματίσετε πληρωμές εκ των προτέρων ή ακόμα και να εγγραφείτε για αυτόματες πληρωμές για να μην χάσετε την ημερομηνία λήξης.

Μειονεκτήματα

 • Οι αυτόματες πληρωμές ενδέχεται να προκαλέσουν υπερανάληψη του λογαριασμού σας — Η εγγραφή για αυτόματες πληρωμές μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε ενήμεροι για τους λογαριασμούς σας, αλλά πρέπει να παρακολουθείτε τον λογαριασμό σας και να διασφαλίσετε ότι έχετε αρκετά διαθέσιμα μετρητά. Διαφορετικά, οι αυτόματες πληρωμές μπορούν να αποσυρθούν από τον λογαριασμό σας όταν δεν έχετε αρκετά χρήματα και η τράπεζα ενδέχεται να σας χρεώσει προμήθειες υπερανάληψης.
 • Η επεξεργασία των πληρωμών μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες — Ενώ μπορείτε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα λεπτά, η πληρωμή σας δεν διεκπεραιώνεται αμέσως. Μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η πληρωμή, επομένως, εάν πραγματοποιήσετε μια πληρωμή την ημέρα που λήγει ο λογαριασμός, ενδέχεται να μην γίνει επεξεργασία παρά μόνο μετά την ημερομηνία λήξης και ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καθυστερημένες χρεώσεις.
 • Πρέπει να απενεργοποιήσετε την πληρωμή λογαριασμών εάν ακυρώσετε μια υπηρεσία — Εάν αποφασίσετε να ακυρώσετε μια συνδρομή ή μια υπηρεσία, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει τις αυτόματες πληρωμές σας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Διαφορετικά, η τράπεζα θα συνεχίσει να καταβάλλει το καθορισμένο ποσό κάθε μήνα.

Τι έπεται?

Η ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών είναι ένας ασφαλής και βολικός τρόπος πληρωμής των λογαριασμών σας. Ωστόσο, φροντίστε να παρακολουθείτε τον λογαριασμό σας για υπεραναλήψεις και βεβαιωθείτε ότι ακυρώνετε τις αυτόματες πληρωμές εάν αποφασίσετε να διακόψετε μια συνδρομή ή μια υπηρεσία.

Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε την ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας ή το χρηματοπιστωτικό ίδρυμά σας για να δείτε εάν προσφέρει αυτήν την υπηρεσία. Μόλις ρυθμίσετε, μπορείτε να αρχίσετε να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας με λίγα μόνο κλικ.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Kat Tretina είναι συγγραφέας προσωπικών οικονομικών με μεταπτυχιακό στις σπουδές επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο West Chester της Πενσυλβάνια. Με εμμονή με τις πολλές παράπλευρες φασαρίες της, επικεντρώνεται στο να βοηθά τους ανθρώπους να πληρώσουν… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply