Πώς να ακυρώσετε την ασφάλιση αυτοκινήτου


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Η ζωή εξελίσσεται από το ένα λεπτό στο άλλο — και οι μεταβαλλόμενες συνθήκες μπορεί να σας ωθήσουν να ακυρώσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας.

Ίσως χρειαστεί να ακυρώσετε την κάλυψή σας λόγω της πώλησης του οχήματός σας. Ή ίσως πρέπει να εγκαταλείψετε την τρέχουσα κάλυψή σας επειδή μετακομίζετε σε νέα πολιτεία ή αλλάζετε ασφαλιστή. Η κατανόηση της διαδικασίας μπορεί να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε στην κατάσταση, ανεξάρτητα από το γιατί ακυρώνετε.Μπορείτε να ακυρώσετε την ασφάλιση αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή;

Συνήθως, μπορείτε να ακυρώσετε την ασφάλιση αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Εάν ακυρώσετε πριν λήξει το συμβόλαιό σας, ενδέχεται να λάβετε επιστροφή χρημάτων για την κάλυψη που έχετε πληρώσει αλλά δεν έχετε χρησιμοποιήσει.

Λάβετε υπόψη ότι εάν σκοπεύετε να συνεχίσετε να οδηγείτε, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε κάλυψη αντικατάστασης προτού τερματίσετε τα πράγματα με τον τρέχοντα ασφαλιστή σας. Τα περισσότερα κράτη απαιτούν ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε αυστηρά πρόστιμα εάν συλληφθείτε να οδηγείτε χωρίς κρατική ελάχιστη κάλυψη. Επίσης, ορισμένες πολιτείες ενδέχεται να αναστείλουν την άδεια οδήγησης, ακόμη και για μια πρώτη παράβαση. Εάν ακυρώνετε την κάλυψή σας και σκοπεύετε να συνεχίσετε να οδηγείτε, βεβαιωθείτε ότι η νέα πολιτική σας πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις στην πολιτεία σας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ακυρώσετε την ασφάλεια αυτοκινήτου;

Ο καλύτερος τρόπος για να ακυρώσετε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας πιθανότατα εξαρτάται από την ατομική σας κατάσταση. Εδώ είναι μερικές διαφορετικές επιλογές.

  • Μέσω τηλεφωνικής κλήσης. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να ακυρώσετε την κάλυψή σας είναι μέσω τηλεφώνου. Μπορείτε να καλέσετε την ασφαλιστική εταιρεία ή τον πράκτορά σας και να δηλώσετε τις προθέσεις σας. Να θυμάστε ότι μπορεί να χρειαστεί να κοινοποιήσετε τον αριθμό του συμβολαίου σας όταν ακυρώνετε μέσω τηλεφώνου, επομένως να τον έχετε κοντά σας.
  • Με ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ. Ορισμένοι μεταφορείς σάς επιτρέπουν να ακυρώσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας μέσω ταχυδρομείου. Θα χρειαστεί να στείλετε στην ασφαλιστική σας εταιρεία μια επιστολή τερματισμού της σχέσης εάν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή. Εάν ακυρώσετε μέσω ταχυδρομείου, πρέπει να αφήσετε χρόνο για παράδοση και επεξεργασία, επομένως είναι καλή ιδέα να ταχυδρομήσετε την επιστολή σας τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία ακύρωσης.
  • Προσωπικά. Ορισμένες εταιρείες, όπως η State Farm, σας επιτρέπουν να ακυρώσετε την ασφαλιστική κάλυψη αυτοπροσώπως, επισκεπτόμενοι ένα τοπικό υποκατάστημα.

Εάν αντικαθιστάτε έναν ασφαλιστή με έναν άλλο, η νέα ασφαλιστική σας εταιρεία μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει με τη διαδικασία ακύρωσης. Για παράδειγμα, η Geico προσφέρει ένα έντυπο γράμμα στο διαδίκτυο που μπορείτε να το στείλετε στον προηγούμενο ασφαλιστή σας όταν τερματίσετε τη σχέση.

Τι συμβαίνει όταν ακυρώνετε το συμβόλαιό σας

Η ακύρωση του συμβολαίου σας ξεκινά μια αλυσίδα γεγονότων. Ορισμένα από αυτά τα γεγονότα μπορεί να έχουν σημαντικές συνέπειες, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι συμβαίνει μετά την ακύρωση.

Πρώτον, οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει συνήθως να ενημερώσουν το τοπικό Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων εάν έχετε ακυρώσει την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας.

Εάν η DMV γνωρίζει ότι δεν έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να ταξινομήσετε το όχημά σας. Σε πολλές πολιτείες το DMV δεν θα επιτρέπει την εγγραφή χωρίς απόδειξη ασφαλιστικής κάλυψης. Η οδήγηση χωρίς ασφάλιση μπορεί να αναγκάσει το DMV να αναστείλει την άδεια οδήγησης.

Μόλις συμβεί η ακύρωση, μπορεί να δικαιούστε επιστροφή χρημάτων από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας, εάν έχετε πληρώσει εκ των προτέρων για ασφαλιστική κάλυψη. Αυτή η επιστροφή χρημάτων είναι ένα αναλογικό ποσό που αντικατοπτρίζει την κάλυψη που έχετε πληρώσει και δεν έχετε χρησιμοποιήσει.

Εάν ακυρώνετε για να αλλάξετε ασφαλιστή, να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να διατηρήσετε την κάλυψη χωρίς κενά. Ακόμη και η πιο μικρή καθυστέρηση στην κάλυψη θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο για πρόστιμα εάν σας πιάσουν να οδηγείτε κατά τη διάρκεια αυτού του παραθύρου. Επίσης, οι ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν υπόψη το ιστορικό κάλυψης και ακόμη και μια μικρή καθυστέρηση θα μπορούσε να προκαλέσει υψηλότερα ποσοστά για μελλοντικά ασφάλιστρα.

Ακύρωση ασφάλισης αυτοκινήτου χωρίς να ειδοποιήσετε τον ασφαλιστή σας

Εάν αλλάζετε ασφαλιστική εταιρεία, ίσως πιστεύετε ότι είναι πιο εύκολο να κάνετε την αλλαγή χωρίς να ειδοποιήσετε την τρέχουσα ασφαλιστική σας εταιρεία. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σταματήσετε να κάνετε πληρωμές στον τρέχοντα ασφαλιστή σας και θα αρχίζατε να πληρώνετε ασφάλιστρα στη νέα σας ασφαλιστική εταιρεία.

Αλλά αυτή η προσέγγιση μπορεί να αποτύχει. Εάν πληρώσατε προκαταβολικά και έχετε αχρησιμοποίητη κάλυψη, η ακύρωση χωρίς να ενημερώσετε τον ασφαλιστή σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χάσετε μια επιστροφή χρημάτων που διαφορετικά θα μπορούσε να προκύψει.

Οι ασφαλιστές χρεώνουν τέλη ακύρωσης;

Τα τέλη ακύρωσης μπορεί να διαφέρουν από τον έναν ασφαλιστή στον άλλο και μπορεί να εξαρτώνται από τους ασφαλιστικούς κανονισμούς της πολιτείας σας. Σε ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες, δεν υπάρχει χρέωση για τερματισμό. Για παράδειγμα, η Geico δεν χρεώνει χρέωση για ακύρωση.


Τι έπεται?

Εάν σκέφτεστε να ακυρώσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου σας, φροντίστε να έχετε καλύψει σε γραμμή άλλου ασφαλιστή. Λάβετε πολλές προσφορές ασφάλισης αυτοκινήτου για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε την καλύτερη κάλυψη για τις ανάγκες σας στην καλύτερη τιμή και βεβαιωθείτε ότι το νέο σας συμβόλαιο ξεκινά πριν λήξει το παλιό.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Warren Clarke είναι ένας συγγραφέας του οποίου το έργο έχει δημοσιευτεί από το Edmunds.com και τη New York Daily News. Του αρέσει να παρέχει στους αναγνώστες πληροφορίες που μπορούν να κάνουν τη ζωή τους πιο ευτυχισμένη και πιο επεκτατική. Ο Warren κρατά ένα Bac… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply