Πώς να αποτρέψετε τα ξεσπάσματα και τις κηλίδες


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Κατά τη διάρκεια των καυτών καλοκαιρινών μηνών, όλοι χρειαζόμαστε περιποίηση επιδερμίδας με προστασία από τον ιδρώτα, η οποία βοηθά στην πρόληψη των σπασμών και των κηλίδων. Επιπλέον, ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος μας κάνει όλους να ιδρώνουμε περισσότερο από το συνηθισμένο και το δέρμα μας υφίσταται συχνά τις συνέπειες. Ενώ η εφίδρωση είναι μια φυσική και απαραίτητη σωματική λειτουργία, μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο δέρμα μας, οδηγώντας σε σπυράκια, κηλίδες και άλλα δερματικά προβλήματα.

Επιπλέον, η εφίδρωση μπορεί να φράξει τους πόρους, να παγιδεύσει βρωμιά και βακτήρια και να επιδεινώσει τις δερματικές παθήσεις. Ωστόσο, με τις σωστές στρατηγικές περιποίησης που αντέχουν στον ιδρώτα, μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό, λαμπερό και υγιές όλο το καλοκαίρι.

Sweat Proof Skincare

Η περιποίηση του δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα Προγράμματα Συνεργατών. Προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτά μας παρέχουν ένα μέσο για να κερδίσουμε χρεώσεις με σύνδεση σε αυτούς τους συνδεδεμένους ιστότοπους χωρίς κόστος για εσάς. Ως συνεργάτες της Amazon, κερδίζουμε από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ελέγξτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου Αποκάλυψης. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Ενώ όλες χρειαζόμαστε καλά προϊόντα περιποίησης και πρακτικές περιποίησης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα χρειαζόμαστε περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι ακτίνες του ήλιου γίνονται πιο έντονες και το να περνάτε εκτεταμένες περιόδους σε εξωτερικούς χώρους είναι συνηθισμένο.

Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μας εκτίθεται σε επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία (UV), η οποία μπορεί να προκαλέσει μια σειρά δερματικών προβλημάτων, από ηλιακά εγκαύματα και πρόωρη γήρανση έως αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Φυσικά, όλοι θέλουμε προϊόντα περιποίησης δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα για να μας προστατεύουν και να μας κρατούν την καλύτερη εμφάνιση.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε αποτελεσματικές τεχνικές για την πρόληψη των σπασμών και των κηλίδων που προκαλούνται από τον ιδρώτα τους ζεστούς μήνες.

Sweat Proof Skincare

1. Κατανόηση της επίδρασης του ιδρώτα στο δέρμα

Για να μιλήσουμε για δερματικές λοιμώξεις και να εξερευνήσουμε τρόπους αντιμετώπισης των εξανθημάτων που προκαλούνται από τον ιδρώτα, είναι σημαντικό πρώτα να κατανοήσουμε πώς ο ιδρώτας επηρεάζει το δέρμα μας. Πρώτον, ο ιδρώτας αποτελείται από νερό, νάτριο και άλλους ηλεκτρολύτες.

Όταν ιδρώνουμε, αυτές οι ουσίες έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια του δέρματος και μπορούν να αναμειχθούν με το σμήγμα, τη λιπαρή ουσία που παράγεται φυσικά από τους σμηγματογόνους αδένες μας. Αυτός ο συνδυασμός σχηματίζει ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και εξάρσεις ακμής.

Επιπλέον, η εφίδρωση μπορεί να καταστρέψει τη φυσική υγρασία του δέρματος, αφήνοντάς το πιο ευάλωτο σε ερεθισμούς και φλεγμονές. Άτομα με προϋπάρχουσες δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή ή το έκζεμα μπορεί να εμφανίσουν εξάρσεις και επιδείνωση της κατάστασής τους λόγω υπερβολικής εφίδρωσης.

Με αυτήν την επίγνωση, γίνεται προφανές ότι η περιποίηση του δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα είναι απαραίτητη για την πρόληψη των εξανθημάτων και τη διατήρηση της συνολικής υγείας του δέρματος. Σε αυτό το πλαίσιο, η εξέταση της Μετρονιδαζόλης μπορεί να είναι ευεργετική. Η μετρονιδαζόλη είναι ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων του δέρματος όπως η ροδόχρου ακμή.

Επιπλέον, εκμεταλλευόμενοι εκπτώσεις στο Metronidazoleάτομα με τέτοιες δερματικές παθήσεις μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις εξάρσεις που προκαλούνται από την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλείται από τον ιδρώτα, συμβάλλοντας στη διατήρηση πιο υγιούς και καθαρού δέρματος.

Θυμηθείτε, αντιμετωπίζοντας την επίδραση του ιδρώτα στο δέρμα. Και η χρήση κατάλληλων θεραπειών όπως η μετρονιδαζόλη μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη περιποίηση του δέρματος και γενική ευεξία.

2. Καθαρίστε απαλά και τακτικά

Το θεμέλιο οποιασδήποτε αποτελεσματικής ρουτίνας περιποίησης δέρματος που δεν ιδρώνει είναι ο σωστός καθαρισμός. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν η παραγωγή ιδρώτα είναι στο αποκορύφωμά της, είναι σημαντικό να καθαρίζετε το πρόσωπό σας απαλά και τακτικά.

Στην ιδανική περίπτωση, αναζητήστε ένα ήπιο καθαριστικό χωρίς θειικά άλατα που αφαιρεί αποτελεσματικά τη βρωμιά, την περίσσεια λιπαρότητας και τον ιδρώτα χωρίς να αφαιρεί το δέρμα από τα φυσικά του έλαια. Ο καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο φραγμένων πόρων.

Για παράδειγμα, μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα απαλό καθαριστικό όπως Cetaphil Face Wash. Αυτό το καθαριστικό είναι τέλειο για ξηρό έως κανονικό, ευαίσθητο δέρμα, χωρίς άρωμα, χωρίς σαπούνι και χωρίς αφρό.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό όταν πλένετε το πρόσωπό σας, καθώς το ζεστό νερό μπορεί να αφυδατώσει περαιτέρω το δέρμα. Μετά τον καθαρισμό, στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια καθαρή πετσέτα αντί να το τρίψετε έντονα, καθώς το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ερυθρότητα.

3. Κάντε απολέπιση για να αποφράξετε τους πόρους – Περιποίηση δέρματος που αντέχει στον ιδρώτα που λειτουργεί

Σε κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα, η απολέπιση παίζει καθοριστικό ρόλο. Με την τακτική απολέπιση, μπορείτε να αποφράξετε αποτελεσματικά τους πόρους και να εξαλείψετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα παγιδευμένου ιδρώτα και λιπαρότητας που συχνά οδηγούν σε εξάρσεις. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το κατάλληλο απολεπιστικό προσαρμοσμένο στον τύπο του δέρματός σας.

Για ευαίσθητο ή με τάση ακμής δέρμα, η επιλογή χημικών απολεπιστικών που περιλαμβάνουν συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτά τα ισχυρά συστατικά μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στους πόρους, διαλύοντας το σμήγμα και τα υπολείμματα και συμβάλλοντας στον σχηματισμό ακμής.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ Aure Brightening Facial Scrub. Είναι τέλειο για όλους τους τύπους δέρματος. Διαθέτει θαλάσσια φύκια και γαλλική πράσινη άργιλο που μαλακώνει, αποτοξινώνει και καθαρίζει. Επιπλέον, περισσότεροι από 23.000 αγοραστές συμφωνούν με τις λαμπερές κριτικές πέντε αστέρων.

Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε κανονικό ή ξηρό δέρμα, ένα απαλό φυσικό απολεπιστικό με απαλές, στρογγυλεμένες χάντρες είναι πιο κατάλληλο, καθώς δεν θα προκαλέσει μικροσκίσιμο στο δέρμα. Θυμηθείτε, το κλειδί είναι να προσαρμόσετε την προσέγγιση απολέπισης για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και να διατηρήσετε υγιές, λαμπερό δέρμα.

4. Hydrate, Hydrate, Hydrate

Η διατήρηση της σωστής ενυδάτωσης είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές, λαμπερό δέρμα όλο το χρόνο, αλλά γίνεται ακόμη πιο κρίσιμο κατά τη διάρκεια του ζεστού καλοκαιριού. Όταν ιδρώνετε πολύ, το σώμα σας χάνει νερό, αφυδατώνοντας το δέρμα σας και καθιστώντας το πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς και εξανθήματα. Για να το αντιμετωπίσετε, πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα.

Εκτός από την εσωτερική ενυδάτωση, μια ελαφριά, χωρίς λάδια ενυδατική κρέμα μπορεί να βοηθήσει να κλειδώσει η υγρασία και να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια του δέρματος. Αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα με συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, που μπορεί να προσελκύει και να συγκρατεί το νερό, διατηρώντας το δέρμα σας σφριγηλό και ενυδατωμένο χωρίς να αισθάνεστε λιπαρότητα.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώ CeraVe AM Facial Moisturizing Lotion SPF 30 καθημερινά. Θα βρείτε την ενυδατική του προσώπου χωρίς λιπαρά με αντηλιακό. Είναι ελαφρύ και μη φαγεσωρογόνο και περισσότεροι από 74.000 αγοραστές συμφωνούν ότι είναι το καλύτερο. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό, όμορφο και την τέλεια ρουτίνα περιποίησης δέρματος που δεν ιδρώνει.

Sweat Proof Skincare

5. Επιλέξτε Αντηλιακό στον ιδρώτα

Το αντηλιακό είναι ένα αδιαπραγμάτευτο βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρότερες και πιο βλαβερές. Ωστόσο, το κανονικό αντηλιακό μπορεί να αισθάνεται βαρύ και λιπαρό, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ιδρώτα.

Για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα, επιλέξτε ένα ανθεκτικό στον ιδρώτα αντηλιακό που προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA και UVB. Αυτά τα αντηλιακά προσκολλώνται καλύτερα στο δέρμα, ακόμη και στον ιδρώτα και το νερό, παρέχοντας προστασία μεγαλύτερης διάρκειας χωρίς να φράζουν τους πόρους. Για παράδειγμα, αναζητήστε φόρμουλες χωρίς λάδια, μη φαγεσωρογόνες για να διασφαλίσετε ότι το δέρμα σας θα παραμείνει απαλλαγμένο από σπασίματα.

Αυτό το καλοκαίρι βασίζομαι Αντιηλιακή κρέμα προσώπου Neutrogena Sport SPF 70+. Είναι μια αντηλιακή λοσιόν προσώπου χωρίς λάδια με ευρέως φάσματος uva/uvb για να προσφέρει στο δέρμα σας την καλύτερη αντηλιακή προστασία. Και είναι επίσης ανθεκτικό στον ιδρώτα και στο νερό. Με περισσότερες από 15.000 κριτικές πέντε αστέρων, ξέρετε ότι είναι η καλύτερη περιποίηση δέρματος που δεν ιδρώνει.

6. Πηγαίνετε για ελαφρύ και αναπνεύσιμο μακιγιάζ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το βαρύ μακιγιάζ μπορεί να αναμειχθεί με τον ιδρώτα και το λάδι, οδηγώντας σε φραγμένους πόρους και εξάρσεις. Για να αποφύγετε αυτό, σκεφτείτε να μεταβείτε σε ελαφριά και αναπνεύσιμα προϊόντα μακιγιάζ. Αναζητήστε βάσεις χωρίς λάδι και πούδρες με βάση τα μεταλλικά στοιχεία που δεν θα πνίξουν το δέρμα σας.

Επιπλέον, σκεφτείτε να παραλείψετε τελείως το foundation και επιλέξτε βαμμένες ενυδατικές κρέμες ή κρέμες BB για πιο φυσική εμφάνιση. Αυτά τα προϊόντα προσφέρουν ελαφριά κάλυψη ενώ επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει και εμποδίζουν τον υπερβολικό ιδρώτα να προκαλέσει τήξη του μακιγιάζ.

Τον περασμένο μήνα, αγόρασα IT Cosmetics Your Skin But Better Κρέμα CC+. Το αγαπώ! Δεν βασίζομαι πλέον σε βαριά foundation, ειδικά το καλοκαίρι. Αυτή η κρέμα CC μου δίνει όλη την κάλυψη που χρειάζομαι. Και είναι διορθωτικό χρώματος, πλήρης κάλυψη και ενυδάτωση και φαίνεται πολύ φυσικό. Σας προσφέρει επίσης προστασία SPF 50 και διατίθεται σε πολλές αποχρώσεις για να βρείτε το τέλειο ταίρι. Στους αγοραστές αρέσει περισσότερο, με πάνω από 23,00 κορυφαίες αξιολογήσεις.

7. Ρουτίνα περιποίησης δέρματος μετά την προπόνηση

Εάν απολαμβάνετε τις υπαίθριες προπονήσεις ή είστε δραστήριοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μια ρουτίνα περιποίησης δέρματος μετά την προπόνηση είναι απαραίτητη. Μετά την άσκηση, ο ιδρώτας μπορεί να αναμειχθεί με βακτήρια και να παραμείνει στο δέρμα σας, καθιστώντας το ακόμη πιο ευαίσθητο σε εξάρσεις. Για να αποφύγετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα μετά την προπόνησή σας:

  • Βήμα 1: Καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό χωρίς θειικά άλατα για να αφαιρέσετε τον ιδρώτα, τα βακτήρια και την περίσσεια λιπαρότητας.
  • Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε ένα τονωτικό με καταπραϋντικά συστατικά όπως αλόη βέρα ή χαμομήλι για να ηρεμήσετε τυχόν ερυθρότητα ή φλεγμονή.
  • Βήμα 3: Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρά για να αναπληρώσετε την ενυδάτωση του δέρματος χωρίς να φράξετε τους πόρους.
  • Βήμα 4: Εάν φοράτε μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, χρησιμοποιήστε ένα ντεμακιγιάζ ειδικά σχεδιασμένο για την αφαίρεση προϊόντων που είναι ανθεκτικά στον ιδρώτα.
Άσκηση σε εξωτερικό χώρο

Συμπέρασμα – Περιποίηση δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα

Με τις κατάλληλες στρατηγικές περιποίησης που δεν ιδρώνουν, μπορείτε να αποτρέψετε τα ξεσπάσματα και τις κηλίδες που προκαλούνται από την εφίδρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Θυμηθείτε να καθαρίζετε απαλά και τακτικά, να κάνετε απολέπιση για να αποφράξετε τους πόρους και να διατηρείτε τη σωστή ενυδάτωση.

Ιδανικά, επιλέξτε αντηλιακό ανθεκτικό στον ιδρώτα και επιλέξτε ελαφριά, αναπνεύσιμα προϊόντα μακιγιάζ. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να απολαύσετε καθαρό, λαμπερό δέρμα κατά τους ζεστούς μήνες και να επικεντρωθείτε στο να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις καλοκαιρινές σας περιπέτειες.

Μην ξεχάσετε να καρφιτσώσετε την έμπνευσή σας!

Περιποίηση δέρματος με προστασία από τον ιδρώτα Πώς να αποτρέψετε τα σπυράκια και τις κηλίδες - Sassy Townhouse Living
Ξηρά χείλη

Αν έχετε ξηρά χείλη, ξέρετε πόσο αντιαισθητικά και άβολα μπορεί να είναι, αλλά υπάρχει ελπίδα. Μπορείτε επιτέλους να τα ενυδατώσετε, να τα εξομαλύνετε και να τα γεμίσετε. Ωστόσο, τα ξηρά χείλη μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας, προκαλώντας υπερβολική ξηρότητα, ερυθρότητα, σκάσιμο, αιμορραγία και φαγούρα.

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, στο Skimlinks και σε άλλα Προγράμματα Συνεργατών. Προγράμματα διαφήμισης συνεργατών όπως αυτά μας παρέχουν ένα μέσο για να κερδίσουμε χρεώσεις με σύνδεση σε αυτούς τους συνδεδεμένους ιστότοπους χωρίς κόστος για εσάς. Ως συνεργάτες της Amazon, κερδίζουμε από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ελέγξτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου Αποκάλυψης. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τον ιστότοπό μας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply