Συμβουλές για τον περιορισμό του χρέους των διακοπών


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Με τον πληθωρισμό να είναι καυτός και οι διακοπές να πλησιάζουν, περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πιστώσεις για να τα βγάλουν πέρα ​​— και πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα να συμβαδίσουν με τις πληρωμές, δείχνουν τα στοιχεία του Νοεμβρίου.

Τα συνολικά υπόλοιπα τραπεζικών καρτών έφτασαν τα 866 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με το α Έκθεση Νοεμβρίου από την TransUnion, με τις καθυστερήσεις να αυξάνονται τόσο για πιστωτικές κάρτες όσο και για προσωπικά δάνεια. Μεταξύ των μελών του Credit Karma, το μέσο χρέος πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 4,5% από τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία στις 22 Νοεμβρίου 2022.

Βασικό πακέτο: Η στρατηγική αντιμετώπιση των διακοπών και η επεξεργασία ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση του χρέους μπορεί να βοηθήσει να φέρει ανακούφιση τη νέα χρονιά.

Απομακρυνθείτε από παγίδες εξόδων διακοπών

Σχεδόν το 70% των Αμερικανών σχεδιάζει να αναλάβει χρέη για να καλύψει το κόστος των διακοπών, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Qualtrics για λογαριασμό της Credit Karma. Αλλά ο περιορισμός του χρέους των εορτών μπορεί να σας κάνει να ξεκινήσετε καλύτερα οικονομικά το 2023.

Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για να δοκιμάσετε.

 • Κάντε έναν προϋπολογισμό – κάντε περικοπές. Καταγράψτε όλα όσα θέλετε να αγοράσετε και προσθέστε το κόστος. Εάν υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό σας, αρχίστε να τα κόβετε.
 • Δώστε ανεκτίμητα δώρα. Μπορεί να πονέσει όταν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά πράγματα που θέλετε να αγοράσετε για την οικογένεια και τους φίλους σας. Αλλά μπορεί να εκπλαγείτε πόσο πολύ αγαπούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα βαθιά προσωπικό δώρο όπως ένα μεγάλο, εγκάρδιο γράμμα.
 • Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας. Το να προσέχετε τις αγορές μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των παρορμητικών αγορών.
 • Γίνετε έξυπνος αγοραστής. Πολλοί έμποροι λιανικής προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις φέτος, οπότε προσέξτε τις εκπτώσεις και τα κουπόνια. Εάν χρεώνετε τις πιστωτικές σας κάρτες, δείτε εάν κάποια στρατηγική χρήση των ανταμοιβών πιστωτικών καρτών μπορεί να συμβάλει στην αντιστάθμιση μέρους του κόστους.
 • Χρησιμοποιήστε τεχνολογία. Τα προγράμματα παρακολούθησης συμφωνιών όπως το Honey και το CamelCamelCamel (για ευκαιρίες στο Amazon.com) είναι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που συγκρίνουν προσφορές σε ολόκληρο τον ιστό και εφαρμόζουν εκπτώσεις ενώ ψωνίζετε. Το Capital One προσφέρει κάτι παρόμοιο.

Προστατέψτε την πίστωσή σας

Ένα κλειδί για να προστατεύσετε το πιστωτικό σας προφίλ είναι να παραμένετε σε εγρήγορση, ακόμα κι αν η οικονομική σας κατάσταση είναι δύσκολη και δύσκολο να αντιμετωπίσετε.

 • Πληρώστε τους λογαριασμούς στην ώρα τους. Εάν υστερείτε, εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε στους εκδότες της κάρτας σας για βοήθεια. Ίσως μπορέσετε να επεξεργαστείτε ένα σχέδιο δυσκολιών που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τις κάρτες σας σε καλή κατάσταση και να αποφύγετε πρόσθετους τόκους ή ποινές καθυστερημένης πληρωμής.
 • Φόρτιση επιλεκτικά. Τα μεγαλύτερα υπόλοιπα αυξάνουν τη χρήση της πίστωσής σας, η οποία με τη σειρά της μειώνει τα πιστωτικά σας αποτελέσματα. Η χρήση της πίστωσης σας είναι το ποσοστό του συνολικού πιστωτικού σας ορίου που χρησιμοποιείτε πραγματικά. Γενικά είναι καλύτερο να το κρατήσετε κάτω από 30%.
 • Προσέξτε για υψηλό ενδιαφέρον. Τα δάνεια ημέρας πληρωμής και τα δάνεια τίτλου μπορεί να συνοδεύονται από κόστος που ισοδυναμεί με 300% έως 400% APR ή περισσότερο, και άλλα προσωπικά δάνεια μπορεί να είναι εξίσου άσχημα ή χειρότερα. Το μέσο επιτόκιο πιστωτικών καρτών τον Αύγουστο του 2022 ήταν λίγο πάνω από 16%, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ — πολύ λιγότερο από ένα δάνειο υψηλού κόστους, αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο αν ισορροπήσετε τη χιονόμπαλα. Αν ψάχνετε για πιστωτική κάρτα ή προσωπικό δάνειο, συγκρίνετε προσφορές και επιλέξτε τους καλύτερους δυνατούς όρους για την περίπτωσή σας.

Αναπήδηση από το χρέος

Δεν είναι πολύ νωρίς – ή πολύ αργά – για να εξετάσετε στρατηγικές για να ξεφορτωθείτε το χρέος που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε σε καλό δρόμο το 2023.

 • Κάντε ένα σχέδιο αποπληρωμής. Οι δύο κύριες στρατηγικές αποπληρωμής του χρέους είναι οι μέθοδοι χιονοστιβάδας και χιονοστιβάδας χρέους. Η χιονοστιβάδα του χρέους σας κάνει να εστιάσετε πρώτα στην εξόφληση των υψηλότερων υπολοίπων τόκων σας, ενώ το σχέδιο χιονοστιβάδας εστιάζει πρώτα στην εξόφληση των μικρότερων υπολοίπων σας.
 • Εξετάστε την ενοποίηση του χρέους. Μετατρέψτε πολλά χρέη σε ένα ενιαίο, νέο χρέος που αποπληρώνετε με μία μηνιαία πληρωμή, ιδανικά με χαμηλότερο επιτόκιο από το μέσο όρο που πληρώνετε επί του παρόντος για το χρέος σας. Μπορεί να μπορείτε να το κάνετε αυτό με δάνειο εξυγίανσης χρέους, πιστωτική κάρτα μεταφοράς υπολοίπου ή δάνειο μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας.
 • Ερευνήστε άλλες προσεγγίσεις ελάφρυνση χρέους πιστωτικών καρτών. Σκεφτείτε να συνδεθείτε με έναν πιστωτικό σύμβουλο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παρέχει μια αναζήτηση με δυνατότητα αναζήτησης κατάλογο των εγκεκριμένων συμβούλων πιστώσεων.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνει εργασία για τους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Πιο πρόσφατα πριν… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply