Τι είναι η εγγύηση για το σπίτι;


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137
Σημείωση σύνταξης: Το Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Η εγγύηση για το σπίτι είναι μια προαιρετική σύμβαση σέρβις που καλύπτει αντικαταστάσεις και επισκευές στο σπίτι σας.

Πολλές μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, συσκευών και σπιτιών συνοδεύονται από την επιλογή εγγύησης — μια συμφωνία που προσφέρει μια μορφή προστασίας για το σπίτι ή τα αντικείμενα στο σπίτι που αγοράζετε για ελαττώματα ή άλλα ζητήματα που καλύπτονται στην πολιτική.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εγγυήσεων που καλύπτουν διαφορετικά αντικείμενα στο σπίτι σας σε διάφορους βαθμούς. Αυτό που θέλετε μπορεί να εξαρτάται από τη φύση της κάλυψης.Τι καλύπτει η οικιακή εγγύηση;

Η οικιακή εγγύηση είναι μια συμφωνία σέρβις που καλύπτει αντικαταστάσεις και επισκευές σε αντικείμενα στο σπίτι σας, όπως συσκευές ή το σύστημα HVAC. Αυτός ο τύπος προστασίας μπορεί να είναι περιορισμένος — μόνο μέρος του προϊόντος μπορεί να καλύπτεται και η κάλυψη μπορεί να είναι παρόμοια ή ίδια με την εγγύηση που συνοδεύει μια μεμονωμένη συσκευή.

Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι εάν αγοράσετε μια εγγύηση για το σπίτι, δεν πληρώνετε δύο φορές για την ίδια κάλυψη. Και να έχετε κατά νου ότι η εγγύηση σπιτιού δεν αντικαθιστά ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιοκτητών σπιτιού, το οποίο πληρώνει για απροσδόκητη ζημιά ή απώλεια από ζητήματα όπως πυρκαγιά ή κλοπή.

Είναι το συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών το ίδιο με την εγγύηση;

Οι οικιακές εγγυήσεις και τα συμβόλαια υπηρεσιών ονομάζονται μερικές φορές το ίδιο πράγμα. Μπορεί να αναφέρονται ως “εκτεταμένες εγγυήσεις”, αλλά υπάρχουν διαφορές μεταξύ αυτών των τύπων κάλυψης και της εγγύησης κατασκευαστή.

Για παράδειγμα, μια εγγύηση κατασκευαστή μπορεί να συνοδεύεται αυτόματα από ένα νεόδμητο σπίτι, αλλά ένα συμβόλαιο υπηρεσιών συνήθως κοστίζει επιπλέον και είναι κάτι που επιλέγετε να αγοράσετε. Αυτό ισχύει για τις οικιακές εγγυήσεις για υπάρχοντα ή παλαιότερα σπίτια.

Μια σύμβαση υπηρεσιών μπορεί να καλύπτει αντικείμενα στο σπίτι σας, όπως συσκευές ή σύστημα κλιματισμού, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτό διαφέρει από μια εγγύηση κατασκευαστή, η οποία γενικά καλύπτει την κατασκευή, τα υλικά και τα μόνιμα χαρακτηριστικά του σπιτιού.

Τι καλύπτει μια εγγύηση κατασκευαστή;

Εάν αγοράζετε ένα νεόκτιστο σπίτι ή ένα που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, μπορεί να συμπεριληφθεί εγγύηση κατασκευαστή στην αγορά. Οι εγγυήσεις κατασκευαστών καλύπτουν συνήθως μέρη του σπιτιού που είναι μόνιμα, όπως δάπεδα από σκυρόδεμα, ηλεκτρολογικές εργασίες ή υδραυλικά. Οι εγγυήσεις κατασκευαστών συνήθως δεν καλύπτουν οικιακές συσκευές όπως φούρνους, πλυντήρια πιάτων ή αποκομιδή σκουπιδιών.

Οι εγγυήσεις κατασκευαστών δεν διαρκούν για πάντα. Έχουν περιορισμένη διάρκεια και συνήθως διατίθενται σε επιλογές ενός έτους, δύο ετών ή 10 ετών. Οι προστασίες μπορεί να εξαρτώνται από τη φύση της κάλυψης.

Για παράδειγμα, μια εγγύηση κατασκευαστή ενός έτους μπορεί συνήθως να καλύπτει υλικά και κατασκευή. Η εγγύηση δύο ετών μπορεί να καλύπτει υδραυλικά, ηλεκτρικά συστήματα και θέρμανση/κλιματισμό. Μια 10ετής εγγύηση μπορεί να προσφέρει προστασία έναντι μεγάλων δομικών ελαττωμάτων στο σπίτι.

Αξίζει τον κόπο μια εγγύηση για το σπίτι;

Εάν αγοράζετε ένα νεόκτιστο σπίτι, το πιθανότερο είναι ότι θα συνοδεύεται από εγγύηση κατασκευαστή που καλύπτει τα μόνιμα μέρη του σπιτιού. Αλλά ακόμα κι αν το σπίτι σας είναι καινούργιο ή πρόσφατα ανακαινισμένο ή αν αγοράζετε ένα παλαιότερο σπίτι, ίσως θέλετε να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας πρόσθετης εγγύησης για το σπίτι ή μιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών.

Επειδή η κάλυψη της εγγύησης για το σπίτι είναι μια πρόσθετη δαπάνη, είναι σημαντικό να μελετήσετε τους όρους του συμβολαίου και να αποφασίσετε εάν τα οφέλη υπερτερούν του κόστους. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Απαιτείται οικιακή εγγύηση;

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται σύμβαση εγγύησης για το σπίτι. Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα νεόδμητο σπίτι χρησιμοποιώντας δάνειο FHA ή δάνειο VA, πρέπει να υπάρχει εγγύηση ενός έτους. Γενικά, αυτή η εγγύηση πρέπει να καλύπτει ελαττώματα ή κακή κατασκευή από κατασκευαστή, προμηθευτή ή εργολάβο.

Τι καλύπτει η οικιακή εγγύηση;

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένες οικιακές εγγυήσεις σάς παρέχουν την ίδια προστασία που λαμβάνετε από την εγγύηση ενός μεμονωμένου προϊόντος. Για παράδειγμα, οι οικιακές εγγυήσεις καλύπτουν συνήθως το κόστος συντήρησης ή αντικατάστασης αντικειμένων όπως οι συσκευές.

Εάν το ψυγείο, το πλυντήριο, το στεγνωτήριο και το κλιματιστικό σας είναι όλα υπό εγγύηση κατασκευαστή, μπορεί να μην έχει νόημα να πληρώσετε για οικιακή εγγύηση που καλύπτει τα ίδια χαρακτηριστικά στο σπίτι για το ίδιο χρονικό διάστημα. Αξίζει επίσης να ελέγξετε την οικιακή εγγύηση για να δείτε εάν καλύπτει επισκευές ή πλήρη αντικατάσταση αυτών των αντικειμένων.

Ποια είναι τα όρια κάλυψης;

Πολλές εκτεταμένες εγγυήσεις και συμφωνίες σέρβις έχουν εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, μια εγγύηση μπορεί να καλύπτει ηλεκτρικά εξαρτήματα στο σπίτι σας, αλλά εξαιρεί ορισμένα συστήματα όπως καλωδιώσεις τηλεφώνου, φωτιστικά ή καλωδιώσεις για ένα σύστημα ασφαλείας.

Αυτές οι εγγυήσεις ενδέχεται επίσης να καλύπτουν τα συστήματά σας μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως φθορά, και όχι για τυχαία ζημιά. Τέλος, εάν η αξίωσή σας μπορεί να απορριφθεί επειδή δεν ακολουθείτε τους κανόνες του κατασκευαστή ή της εταιρείας σχετικά με την τακτική συντήρηση.

Ποια είναι η διαδικασία διεκδίκησης;

Εάν έχετε υποβάλει ποτέ μια αξίωση ασφάλισης, πιθανότατα γνωρίζετε πόσο περίπλοκη και χρονοβόρα μπορεί να είναι η διαδικασία. Θα θελήσετε να λάβετε υπόψη πόσο χρόνο χρειάζεται για να εγκριθεί μια αξίωση, πόσος χρόνος χρειάζεται για την επισκευή ή την αποζημίωση και ποιος είναι υπεύθυνος για την επισκευή.

Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία αξιώσεων εγγύησης για το σπίτι ξεκινά με τον προσδιορισμό του εάν η απαίτησή σας καλύπτεται από το συμβόλαιό σας. Ανάλογα με τη συμφωνία σας, ενδέχεται να έχετε μια περίοδο αναμονής έως και 30 ημερών μετά την αγορά της εγγύησης του σπιτιού σας για να μπορέσετε να ζητήσετε σέρβις.

Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών σας και να ζητήσετε βοήθεια για υπηρεσίες ή αξιώσεις. Και όταν υποβάλετε την αξίωσή σας, φροντίστε να κρατήσετε ένα αντίγραφο για τον εαυτό σας σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα αργότερα.

Πόσο κοστίζει μια εγγύηση για το σπίτι;

Το κόστος μιας εγγύησης για το σπίτι εξαρτάται από τον πάροχο, την τοποθεσία σας και το επίπεδο κάλυψής σας. Ορισμένες εκτιμήσεις τοποθετούν το μέσο πρόγραμμα εγγύησης για το σπίτι μεταξύ 300 και 600 $ ετησίως, με μερικά να κοστίζουν έως και 1.000 $. Και ενώ οι οικιακές εγγυήσεις μπορεί να καλύπτουν ορισμένες δαπανηρές επισκευές, πιθανότατα δεν θα καλύπτουν τα πάντα. Πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε τέλη κλήσεων εξυπηρέτησης, τα οποία μπορεί να φτάσουν τα 100 $, για κάθε περιστατικό.

Πόσο θα κοστίσει η επισκευή από την τσέπη;

Είναι καλή ιδέα να ψωνίσετε και να προσδιορίσετε πόσο θα κοστίσουν οι διάφορες επισκευές — από άποψη χρημάτων, αλλά και χρόνου και ταλαιπωρίας — εάν τις πληρώνατε από την τσέπη σας ή επιλέγατε ένα δάνειο επισκευής σπιτιού. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η τοποθέτηση χρημάτων σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή ταμείο έκτακτης ανάγκης για μελλοντικές επισκευές σπιτιού είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς.


Επόμενα βήματα

Εάν εξετάζετε τις επιλογές αγοράς σπιτιού σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η επιλογή να πληρώσετε για μια οικιακή εγγύηση μπορεί να σας γαληνέψει ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε από την τσέπη σας για δαπανηρές επισκευές σπιτιού.

Ωστόσο, δεν καλύπτονται όλα τα ζητήματα από αυτές τις εγγυήσεις, επομένως βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τους τύπους κάλυψης που παρέχονται στην οικιακή εγγύηση ή την εγγύηση κατασκευαστή — και τι να περιμένετε όταν υποβάλλετε μια αξίωση.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις οικιακές εγγυήσεις και τις απαιτήσεις που μπορεί να σας αφορούν, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου προτείνει να αναθεωρήσετε το διοικητικό συμβούλιο του πολιτειακού κατασκευαστή σας ή άλλη υπηρεσία πιστοποίησης σε κρατικό επίπεδο.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Sarah Sidlow είναι ανεξάρτητη συγγραφέας και συντάκτρια με έδρα κοντά στο Ντιτρόιτ. Έχει μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία από το Πανεπιστήμιο Georgetown. Το έργο της Sarah έχει εμφανιστεί στην εθνική εφημερίδα του Λουξεμβούργου, Washington City Paper… Διαβάστε περισσότερα.


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply