9 τρόποι για να απογοητευτείτε μετά τη δουλειά που πρέπει να γνωρίζετε


Warning: Undefined array key "mts_single_featured_image" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/single.php on line 137

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️

Εάν χρειάζεστε τρόπους να απογοητεύεστε μετά τη δουλειά, δεν είστε μόνοι. Πολλοί από εμάς βιώνουμε το άγχος της καθημερινής ζωής, ειδικά στον σημερινό κόσμο. Ακόμα κι αν αγαπάτε τη δουλειά σας, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας για να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής.

Επιπλέον, δεν έχουν όλοι ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, επομένως η επένδυση σε κάποια αυτοφροντίδα και χαλάρωση είναι απαραίτητη. Αντίθετα, απομακρυνθείτε από το PowerPoint, τα υπολογιστικά φύλλα και τη λίστα εργασιών που δεν τελειώνει ποτέ.

Detress After Work

Γιατί είναι σημαντική η αυτοφροντίδα;

Η αυτοφροντίδα είναι μια κρίσιμη αλλά δυστυχώς συχνά παραβλέπεται πτυχή της διατήρησης ενός υγιούς μυαλού και ενός υγιούς σώματος. Ακριβώς όπως ένα καλά λαδωμένο μηχάνημα με τακτικούς ελέγχους λειτουργεί αποτελεσματικά, το σώμα και το μυαλό μας χρειάζονται χρόνο διακοπής λειτουργίας για να ανανεωθούν και να αποκατασταθούν.

Πολλοί από εμάς δεν αφιερώνουμε ποτέ χρόνο για να χαλαρώσουμε και να χαλαρώσουμε. Και αν έχετε οικογένεια, αυτό γίνεται ακόμα περισσότερο. Το να αφιερώνετε χρόνο για να χαλαρώσετε μετά τη δουλειά μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για την ψυχική και σωματική σας υγεία. Επιπλέον, είναι σημαντικό να θέσετε όρια για να δείξετε στον εαυτό σας την αγάπη που σας αξίζει.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε εύκολες στην υιοθέτηση στρατηγικές για να προσθέσετε στη ρουτίνα σας. Και βρείτε τρόπους που μπορείτε να απογοητευτείτε από τη δουλειά και να βοηθήσετε τον εαυτό σας τρομερά.

Detress After Work

1 – Κίνημα για την Ψυχική Υγεία

Η άσκηση είναι μια λαμπρή στρατηγική για να διαλύσετε τις καθημερινές ανησυχίες και εντάσεις και την κατάθλιψη μετά τη δουλειά. Φανταστείτε το σαν ένα έναυσμα ευφορίας που ενεργοποιείται κάθε φορά που αρχίζετε να αυξάνετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Είτε πρόκειται για ένα σύντομο σκάφος, είτε για τρέξιμο 5K ή οτιδήποτε άλλο, η επιλογή είναι δική σας.

Επιπλέον, ακόμη και ένα μικρό τέντωμα ή μια σύντομη βόλτα γύρω από το τετράγωνο νωρίς το πρωί πριν ξεκινήσει η εργάσιμη ημέρα ή κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος μπορεί να κάνει θαύματα διώχνοντας το άγχος της ημέρας.

2 – Συντονίζοντας την αρνητική ενέργεια για να απογοητεύσετε μετά τη δουλειά

Η μουσική είναι ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο με αυτή την απίστευτη δύναμη να χαλαρώνει το μυαλό μας. Το να κολλήσετε στα αγαπημένα σας κομμάτια, είτε σας ενδιαφέρει το hip-hop, το rock, το κλασικό ή ακόμα και κάποιο lo-fi, μπορεί να είναι ένα τεράστιο άγχος. Αφήστε τις μελωδίες να σας μεταφέρουν σε ένα μέρος χαλαρής ευτυχίας καθώς χαλαρώνετε από τη μέρα σας.

Και γεια, δεν κρίνουμε αν θέλετε να ακούσετε μερικά από αυτά τους 10 κορυφαίους καλλιτέχνες των ΗΠΑ ως τρόπος να χαλαρώσουν ή κάποιοι άγνωστοι underground καλλιτέχνες. Άλλωστε, ο καθένας έχει ξεχωριστά γούστα στη μουσική, κάτι που μας κάνει μοναδικούς. Το να ακούτε μουσική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απογοητευτείτε μετά τη δουλειά.

3 – Ψύξη στη φύση

Τίποτα δεν ξεπερνά το άγχος όπως κάποια παλιά καλή φυσιοθεραπεία. Μελέτες δείχνουν ότι το να περνάς χρόνο έξω μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους σου, αν δεν πάσχετε από αθεραπευτική αλλεργία ή άλλες πιθανές αλλεργίες! Η χαλάρωση στη φύση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απογοητευτείτε από τη δουλειά. Αφιερώστε χρόνο να περπατήσετε ξυπόλητοι στο γρασίδι και αφήστε την ομορφιά της φύσης να σας παρασύρει.

Για παράδειγμα, κάντε έναν χαλαρό περίπατο στο πάρκο ή το κοντινό δάσος, κάντε μια πεζοπορία το Σαββατοκύριακο ή χαλαρώστε στην αυλή σας, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τον καθαρό αέρα. Υπάρχει κάτι στον χρόνο που περνάτε στην ήρεμη ηρεμία της φύσης που σας βοηθά να αποφορτίσετε το μυαλό σας.

4 – Τεντώστε το άγχος

Για άλλους, ο διαλογισμός και η γιόγκα είναι οι γρήγορες λύσεις για πολλούς ανθρώπους, ειδικά εκείνους που δεν θέλουν να ιδρώνουν κάθε απόγευμα. Υπάρχει μια σειρά από στάσεις γιόγκα για όλες τις ικανότητες και οι περισσότερες δεν χρειάζονται φανταχτερό εξοπλισμό.

Επιπλέον, σας βοηθούν να παραμείνετε προσγειωμένοι, εστιάζοντας στο εδώ και τώρα, κάτι που οδηγεί σε ένα ήρεμο, συγκεντρωμένο και πιο καθαρό μυαλό. Ακόμη και το να ξαπλώνετε σε στάση πτώματος ή σε στάση παιδιού με χαλαρωτική μουσική διαλογισμού μπορεί να σας βοηθήσει να απογοητευτείτε όταν έχετε μόνο λίγες στιγμές να διαθέσετε.

Άσκηση σε εξωτερικό χώρο

5 – Destress After Work With The Magic Of Bath Time

Κάνοντας ένα χαλαρωτικό ντους ή μπάνιο είναι σαν να πατάς το κουμπί ανανέωσης στο σώμα και στο μυαλό σου. Η ζέστη θα χαλαρώσει τους μύες σας και ο χρόνος που αφιερώνετε μόνοι σας θα δώσει στο μυαλό σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Το νερό δημιουργεί ένα χαλαρωτικό περιβάλλον και είναι ο τέλειος τρόπος για να απογοητευτείτε μετά τη δουλειά.

Για παράδειγμα, για να αναδημιουργήσετε την ατμόσφαιρα ενός πολυτελούς σπα, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να ρίξετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου που προάγουν τη χαλάρωση, όπως λεβάντα ή χαμομήλι. Μπορείτε ακόμη και να πάρετε ένα καλό βιβλίο και θα αφήσετε πίσω το άγχος της ημέρας και θα περιπλανηθείτε σε μια νέα πραγματικότητα.

6 – Διαβάζοντας: Escape To Another World

Ένα καλογραμμένο βιβλίο μπορεί να είναι ένα μονόδρομο εισιτήριο για να βγούμε από δύσκολες στιγμές και σε ένα εντελώς άλλο σύμπαν. Λένε ότι η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι σαν μια χρονομηχανή διαθέσιμη σε όλους για να χρησιμοποιήσουν και να κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και να μάθουν για ιστορικά γεγονότα, προσωπικότητες ή ιστορίες.

Για παράδειγμα, βρείτε ένα είδος βιβλίου που απευθύνεται σε αυτό που σας αρέσει και, στη συνέχεια, αφήστε τον εαυτό σας να βυθιστεί πλήρως στην αφήγηση. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο.

7 – Don’t Knock The Nap! Είναι ο τέλειος τρόπος για να απογοητευτείτε μετά τη δουλειά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε το άγχος είναι να κοιμάστε καλά τη νύχτα. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κοιμάστε για περίπου έξι έως οκτώ ώρες σταθερού, αδιάκοπου ματιού κάθε βράδυ. Η τακτική ρουτίνα ύπνου μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία, καθιστώντας ευκολότερη την ηρεμία μετά από μια μέρα εργασίας.

Η υγιεινή του ύπνου είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορείτε να προσθέσετε στην αυτοφροντίδα σας, και αυτό περιλαμβάνει:

  • Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι γαλήνια, ήσυχη, με χαμηλό φωτισμό, άνετη και ακριβώς στη σωστή θερμοκρασία. Το άνοιγμα του παραθύρου πριν πάτε για ύπνο βοηθάει να φρεσκάρετε τον αέρα στο δωμάτιο.
  • Δώστε στο δωμάτιό σας μια τεχνολογική αποτοξίνωση. Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται τηλεοράσεις, υπολογιστές ή τηλέφωνα μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα.
  • Προσπαθήστε να μην τσιμπολογάτε, να μην καταναλώνετε καφεΐνη ή να πίνετε αλκοόλ πολύ κοντά όταν πηγαίνετε για ύπνο.
  • Διατηρήστε τα επίπεδα δραστηριότητας. Το να είσαι δραστήριος μπορεί να σε βοηθήσει να γλιστρήσεις στη χώρα των ονείρων ευκολότερα όταν πέφτει η νύχτα.

Ο υπνάκος μπορεί να είναι ο τέλειος τρόπος για να απογοητευτείτε μετά τη δουλειά. Μπορεί να βοηθήσει στην αναγέννηση του σώματος και του μυαλού σας.

απογοήτευση μετά τη δουλειά

8 – Θέστε όρια και πείτε όχι στην πολυεργασία

Εάν θέλετε να αποσυνδέσετε και να χαλαρώσετε μετά τη δουλειά, πρέπει να χαράξετε ένα όριο μεταξύ γραφείου και σπιτιού. Επιπλέον, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τη διαγραφή της εφαρμογής email εργασίας από το τηλέφωνό σας και τη σίγαση όλων των ειδοποιήσεων εργασίας. Για να απογοητευτείτε από τη δουλειά, είναι απαραίτητο να θέσετε όρια και να μάθετε να λέτε όχι όταν χρειάζεται.

Όταν έρθει η ώρα να χαλαρώσετε, επικεντρωθείτε στο να κάνετε ένα στοιχείο της προσοχής ή της αυτοφροντίδας κάθε φορά. Τα ταχυδακτυλουργικά καθήκοντα είναι περισσότερο παράγοντας άγχους παρά διώχνει το άγχος. Οι μελέτες δείχνουν ότι Το multitasking δεν είναι πάντα παραγωγικό. Το πιο σημαντικό, μπορεί να εμποδίσει την απόδοσή σας.

απογοήτευση μετά τη δουλειά

9 – Προσπαθήστε σκληρά να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας

Θυμηθείτε να κρατήσετε ένα μέρος της ημέρας σας μόνο για εσάς. Κάντε κάτι που σας αρέσει, όπως το διάβασμα, ο διαλογισμός ή απλώς να κάνετε έναν χαλαρό περίπατο. Να είστε υπομονετικοί και ευγενικοί με τον εαυτό σας. Θυμηθείτε, η χαλάρωση απαιτεί χρόνο. Συνεχίστε να δοκιμάζετε διαφορετικές μεθόδους χαλάρωσης μέχρι να βρείτε αυτό που λειτουργεί για εσάς και όχι αυτό που φαίνεται να κάνουν όλοι οι άλλοι.

Θυμηθείτε, δεν υπάρχει ένα μοναδικό μέγεθος όταν πρόκειται για χαλάρωση. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να εντοπίσετε δραστηριότητες που σας βοηθούν να χαλαρώσετε, να απογοητεύεστε από τη δουλειά και να τις κάνετε μέρος της ρουτίνας σας. Ξεκινήστε, λοιπόν, το ταξίδι της εξερεύνησής σας και βρείτε τη μοναδική σας συνταγή για ηρεμία μετά τη δουλειά. Καλή ξεκούραση!

Υγεία πεπτικού εντέρου

Η υγεία του πεπτικού μας εντέρου σημαίνει περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Είναι απαραίτητο για τη γενική μας υγεία και παίζει κρίσιμο ρόλο στο πώς νιώθουμε. Ο γαστρεντερικός μας σωλήνας φιλοξενεί ωφέλιμα βακτήρια, ζυμομύκητες και μύκητες που μας κρατούν υγιείς.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι! ❤️


Warning: Undefined array key "mts_related_posts_taxonomy" in /home/ejajitech/public_html/wp-content/themes/mts_crypto/functions/theme-actions.php on line 320

Comments (No)

Leave a Reply